Haberler

Yerel Seçime Doğru

Bursa'da, AK Parti'den, Büyükşehir Belediyesi için bir, 17 ilçe için 146 başkan aday adaylığı başvurusu yapıldı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına 3, Çanakkale Belediye Başkanlığına 5...

AK Parti'de dün sona eren aday adaylığı sürecinde, büyükşehir, il merkezi ve ilçe belediye başkanlıkları için Bursa'da 147, Balıkesir'de 78, Çanakkale'de 29, Yalova'da 25 kişi başvurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçenin belediye başkanlıkları için AK Parti'den 147 kişi, aday adaylığı başvurusunda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra 11 ilçe belediyesinde, mevcut belediye başkanları da aday adaylığına ilişkin belgeleri AK Parti İl Başkanlığına teslim etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için Altepe dışında başvuru yapan olmadı.

İlçelerde aday adayları sayıları, Harmancık'ta 15, Mudanya'da 13, Yıldırım'da 12, Keles'te 11, Osmangazi ve Gürsu'da 10, Karacabey'de 9, Kestel, İnegöl, Gemlik, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa'da 8'er, Nilüfer ve Yenişehir'de 6'şar, İznik ve Büyükorhan'da 5'er, Orhaneli'de 4, toplamda ise 146 olarak gerçekleşti.

Mevcut başkanlardan, Mustafa Dündar (Osmangazi), Özgen Keskin (Yıldırım), Alinur Aktaş (İnegöl), Yener Acar (Kestel), Selami Selçuk Türkmen ( Büyükorhan), Sadi Kurtulan (Mustafakemalpaşa), Süleyman Kaynak (Keles), İrfan Tatlıoğlu (Orhaneli), Hasan Aktürk (Mudanya), Mustafa Çetinkaya (Harmancık) ile başkan vekili Refik Yılmaz (Gemlik) da aday adaylığı müracaatlarını yaptı.

Balıkesir

Balıkesir'de, büyükşehir belediye başkanlığına 3, merkezde oluşturulan Altı Eylül ilçe belediye başkanlığına 5, Karesi ilçe belediye başkanlığına da bir kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İlçe belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvuru sayıları, Edremit ve Balya'da 8'er, Marmara, İvrindi ve Savaştepe'te 6'şar, Bandırma ve Gönen'de 5'er, Sındırgı ve Dursunbey'de 4'er, Gömeç, Havran, Bigadiç ve Susurluk'ta 3'er, Ayvalık ve Manyas'ta ikişer, Kepsut'ta bir, toplamda ise 69 olarak gerçekleşti. Erdek ile Burhaniye ilçelerinin belediye başkan aday adaylığı müracaat bilgileri henüz AK Parti İl Başkanlığına ulaşmadı.

Gönen, Manyas, Kepsut, Bigadiç, İvrindi, Havran ve Gömeç belediye başkanları, yeniden aynı görevlere talip olup aday adaylığı başvurusu yaptı.

Çanakkale

Çanakkale Belediye Başkanlığı için 5, 11 ilçenin belediye başkanlıkları için 24 aday adayı müracaat etti.

Eski AK Parti Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere, eski Lapseki ilçe Belediye Başkanı Kamil Özer, Seyfullah Ekşi, Levent Öztürk ve Mustafa Bayar, Çanakkale Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

Belediye başkanlıkları için ilçelerden Lapseki'de 6, Gökçeada'da 4, Gelibolu'da 3, Eceabat, Bayramiç ve Ezine'de ikişer, Ayvacık, Biga, Bozcaada, Çan ve Yenice'de birer olmak üzere 24 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Aday adayları arasında, mevcut belediye başkanlarından, Eceabat'tan Kemal Dokuz, Ayvacık'tan Mehmet Ünal Şahin, Biga'dan Mehmet Özkan, Çan'dan Abdurrahman Kuzu, Yenice'den Veysel Acar, Gökçeada'dan Yücel Atalay da yer aldı.

Yalova

Yalova Belediye Başkanlığına aday adayı olan, aralarında mevcut Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal'ın da bulunduğu 9 kişi, başvuru evrakını AK Parti İl Başkanlığına teslim etti.

İlçelerde belediye başkanlıkları için Altınova'da 8, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal'de ikişer aday adaylığı başvurusu yapıldı.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan ve Termal Belediye Başkanı İsmail Atik de müracaatta bulunan aday adayları arasında yer aldı. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title