Haberler

Karadeniz Derbisi Samsunspor'un

Eren Karadaş

Eren Karadaş

05.05.2024 11:12

İki takım taraftarları gerek sosyal medya hesaplarından gerekse takım antrenmanlarını ziyaret ederek bu maça motive etmeye çalıştırlar. Samsunspor kendi evinde seyircisi önünde kazanarak Süper Ligde kalmayı garantilemek için Trabzonspor ise Karadeniz derbisini kazanarak ligi 3. sırada tamamlayıp Avrupa Kupalarına katılma hedefiyle sahaya çıktılar.

Karşılaşmaya Samsunspor önde baskı kurup rakibi hataya zorlayarak başladı. Trabzonspor adına takımın bu sezon en formsuz oyuncularının başında gelen Uğurcan'ı hataya zorlamaya başladılar. Samsunspor presini kıramayıp ileriye top taşımakta ve top tutmakta zorlanan Bordo Mavililer Taylan Antalya'nın penaltıdan attığı golle 1-0 yeni duruma düştürler. Golden sonra rakip kalede etkili ataklarına devam eden Samsunspor 28. dakikada rakip kalede bir gol daha bularak iyice rahatladılar. Yediği ikinci golden sonra kendine gelen Trabzonspor durak topta Bardhi'nin kaydettiği golle farkı 1'e indirdi ancak bu golden 3 dakika sonra Joaquin Farnandez'in kendi kalesine attığı golle Samsunspor farkı tekrar ikiye çıkardı. Trabzonspor ilk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamayınca soyunma odasına 3-1'lik mağlubiyetle gittiler.

İkinci yarıya Abdullah Avcı oyuncu değişikliğine giderek Joaquin Fernandez'in yerine Berat Özdemir'i sahaya sürerek Mendy'i stopere çekip geriden oyun kurmayı denedi ama Samsunspor'un bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi Trabzonspor'un rakip kaleye gitmesine engel oldu. Abdullah hoca topun ileriye taşınmadığını ileri giden toplarında ayakta tutulmadan geri döndüğünü görünce Trezeguet, Umut Güneş, P. Onuachu ve N. Pepe'yi oyundan alarak Visca, Fountas,

Enis Destan, M. Orsic'i sahaya sürdü. Oyuncu değişiklileri de fayda etmeyince Trabzonspor Karadeniz derbisinde zorlu Samsunspor deplasmanından puansız dönmüş oldu. Kümede kalmak adına oldukça önemli bir 3 puanı hanesine yazdıran Samsunspor artık tamamen rahatlamış bir duruma geldi.

title