Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Güncelleme:

Amasya'da bir et entegre tesisinde çekilen vahşet görüntüleri infial yarattı. Büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edilen işletmedeki 5 kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hayvanlara eziyet etmenin hiçbir gerekçesi olamaz" dedi.

Amasya'da bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Amasya'nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşetin görüntülerinin yayıldığı sosyal medyada infiale yol açması üzerine jandarma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası İ.T., N.T., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.T., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

"HAYVANLARA EZİYETİN HİÇBİR GEREKÇESİ OLAMAZ"

Katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise, "Hayvanlara eziyet etmenin hiçbir gerekçesi olamaz. Amasya'da olduğu belirlenen ve vicdanlara sığmayan hayvana eziyet videosu üzerine Bakanlığımızın ilgili birimleri derhal harekete geçmiştir. Söz konusu işletme hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır" dedi.

Tesisi işleten şirketin avukatı Mehmet Akif Aydın, "Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, geliştiğiyle ilgili açıklama yapacağız. Üzücü ve yaşanmasını kimsenin istemeyeceği bir olay" açıklamasında bulundu.

"İŞÇİLERİMİZİN PSİKOLOJİSİ ETKİLENMİŞ DURUMDA"

İşletmede 5 ay önce de bir boğanın saldırması sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Aydın, "3-4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu işçimiz hayatını kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Dün aileyle anlaşmayı tamamlamıştık. Ama böyle bir olay meydana geldiği için şu an bekletiyoruz. İşçilerimizin o olaydan dolayı da psikolojisi biraz etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık olay meydana geldi" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarım ve Orman Bakanı Amasya Hayvan Hakları Tarım Soruşturma Yerel Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (118)

Gökhan Ccc:

en tehlikeli varlık insandir

1044
6
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Teneşire gelsinler inşallah.

yanıt225
yanıt0
Dürüstçe:

Laiklik islamı yasakladı, toplumun yapısı bozuldu. İslam terbiyesinden geçmeyen her insanın canavarlaşma ihtimali yüksektir. Bu haberde olduğu gibi, Gazze’de bebek katliamlarına suspus olmuş Avrupa ve Amerika gibi. Medeniyet teknolojik ilerleme değildir insan olmaktır. Bu da islamla mümkündür

yanıt110
yanıt86
Nilay Durmaz:

Düşünün bu şekilde öldürülen bir hayvanin etini alıp yiyoruz

yanıt209
yanıt0
Hamit Gündoğdu:

Rumuz dürüstçe eğer hala duruyorsa Hac ibadeti sırasında kurban kesim videolarını izlemeni tavsiye ediyorum..

yanıt32
yanıt14
aristoteles:

Elhamdülillah musluman ülkeyiz hosgorumuz hiç eksik olmaz

yanıt22
yanıt12
Tolga H:

Her fırsatta laiklige laf atanların 20 senedir islamla yönettiği ülkeyi görmek çok trajikomik. Dünyada Bu kadar kendiyle çelişen bir millet yok. Hukuki sebeplerden ötürü Mozambik ten bahsediyorum yanlış anlamayın.

yanıt28
yanıt17
Mülayim sert:

Esasen hayvanın boğazını keserek öldürmek hayvana acı verir ve zulümdür vahşice bir iştir acı çekmeden ölmesi sağlanmalıdır

87
511
yanıtYanıtla
Onurcan Karaman:

Kafasına balyozla vurunca daha mı az acıyor anlamadım mülayim abi

yanıt305
yanıt8
Goethegitme:

Susun mülayim doğru demiş,hayvandan daha iyi mi bileceksiniz

yanıt174
yanıt4
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title