Haberler

1 Yıl Daha Heba Oldu

Eren Karadaş

Eren Karadaş

13.05.2024 10:06

Sezona 4 kupa hedefiyle başlayan Fenerbahçe önce Ziraat Türkiye kupasından elendi, sonra Süper kupa karşılaşmasına çıkmadı, Avrupa konferans liginden de evlenip tek hedefi Süper Lig şampiyonluğu kalmıştı ancak son 2 haftaya girilirken Galatasaray'ın 6 puan gerisinde kaldı ve artık şampiyonluk şansı hayallerin ötesinde şuan Fenerbahçe başkanından, teknik heyetine, oyuncularından, taraftarına Fenerbahçe'nin şampiyon olacağına inanan hatta düşünen bile yoktur.

6 Yıldır Fenerbahçe başkanlığı koltuğunda oturan Ali Koç sezon planlamasını yine yanlış yaparak camia adına bir yılı daha çöpe atmış oldu diyebilirim. Geçen yıl takımın başına dünyaca ünlü Jorge Jesus'u getiren ancak ikinci sınıf transferler yapan Koç sezonun faturasını Jesus'a kesip bu sezonun başında yolları ayırmıştı. Jesus'la yolları ayırdıktan sonra apar topar bir şekilde takımı tekrardan İsmail Kartal'a emanet eden Ali Koç bu sene yapmış olduğu kaliteli transferleri şoför mahalline Kartal'ı geçirerek adeta takımı ateşe attı. Bu oyuncu grubu Jesus'un elinde olmuş olsa belki şuan çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda yine Kadıköy'de Fenerbahçe'nin kalesinde gitti diyebiliriz. Kendi saha ve seyircisi önünde Trabzonspor'a 3 puan, Galatasaray, Samsunspor ve Alanyaspor'a 2'şer puan kaybeden Sarı Lacivertli ekip deplasmana gösterdiği performansın kalesinde gösteremedi.

Kayserispor'u 3-0'lık net bir skorla geçen ancak Galatasaray'ın da kazanmasıyla puan farkının değişmediği karşılaşmada içeride kaybedilen puanla şimdi mumla aranıyor. Galatasaray'ın şampiyon olması için bu hafta beraber kalması bile yeterli olacak.

Bir ay sonra yapılacak olan başkanlık seçimlerine daha önceden aday olacağını duyuran Sadettin Saran, Ali Koç'un yeniden aday olmasının ardından başkanlık yarışından çekildi. Kulislerde Aziz Yıldırım'ın tekrar aday olacağı konuşulurken henüz net bir açıklama gelmedi. Adaylık konusunda bu hafta kesinleşecektir ve yeni seçilen başkanın önümüzdeki sezonun kadro planlamasını en kısa zamanda yapacaktır diye düşünüyorum.

title