Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 19 Mayıs ruhu, bu milletin en büyük sermayesidir

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında "Ülkemizin karşı karşıya kaldığı her türlü baskıya, provokasyona rağmen hızlandırdığı kalkınma, büyüme, güçlenme mücadelesini ancak 19 Mayıs'ın ruhuna, özüne, ilkelerine, ideallerine ve hedeflerine sahip çıkarak sürdürebiliriz." ifadelerini kullanarak Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını saygıyla andı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere "Yeni Türkiye Yüzyılı'nın neferleri olan sizler böyle bir bilinç ve özgüvenle tarihinize, bugününüze sahip çıkıp birbirinizle kenetlenin, birbirinizle kardeşlik hukukunuzu geliştirin." ifadeleriyle seslendi.

"ZORLUKLARA KARŞI DURMANIN ANLAMI BU RUHTA GİZLİ"

Erdoğan, "Aziz Milletim, Sevgili Gençler" hitabıyla başladığı mesajında "19 Mayıs ruhu, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Zorluklara karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla hep beraber mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:

"Samsun'da bundan tam 105 yıl önce başlayan ve Millî Mücadelemizi zaferle taçlandıran 19 Mayıs 1919, güçlü Türkiye'nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu tarihtir.

Bu tarih, milletimizin düşman işgaline karşı ülkemizin her köşesinden yükselen istiklal ve istikbal ruhunun kıvılcımı olmuştur.

Milletimizin esarete karşı direnişini ortaya koyarak topyekûn bir varoluş mücadelesini başlattığı bu sürecin devamında ya istiklal ya ölüm nidalarıyla vücut bulan varlık-yokluk mücadelesi başlamıştır.

Samsun'da yanan istiklal meşalesi, Amasya, Erzurum, Sivas ve ardından Ankara ile tüm Anadolu'ya yayılmıştır.

19 Mayıs ruhu, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Zorluklara karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla hep beraber mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir.

Ülkemizin karşı karşıya kaldığı her türlü baskıya, provokasyona rağmen hızlandırdığı kalkınma, büyüme, güçlenme mücadelesini ancak 19 Mayıs'ın ruhuna, özüne, ilkelerine, ideallerine ve hedeflerine sahip çıkarak sürdürebiliriz.

Yeni Türkiye Yüzyılı'nın neferleri olan sizler böyle bir bilinç ve özgüvenle tarihinize, bugününüze sahip çıkıp birbirinizle kenetlenin, birbirinizle kardeşlik hukukunuzu geliştirin.

Siz gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum."

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs Gençlik Spor Eğitim Yaşam Politika Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (11)

faruk merttürk:

Allah'ım bu haber doğrumu? Yakında güneş bile batıdan doğacak gibi.

46
12
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bizler 19 Mayıs ruhuna gerçekten inanan ve o düşünce ile duruşumuzu her zaman muhafaza eden laik Türkiye Cumhuriyetine gönülden bağlıyız ve hep öyle kalacağız. Bizim sevgimiz ve bagliligimiz bayramdan bayrama değil yaşam boyu yaşatılacak bir ideolijidir.. Allah razı olsun bu Cumhuriyeti bize hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına. 19 Mayıs bayramınına gönülden bağlı olanlara kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene..

42
13
yanıtYanıtla
MM İİ:

Allah'ım rızası Allah'ın emriyle yasaklarına uyanlaradır vesselam

yanıt5
yanıt28
Hamit Gündoğdu:

MM İİ rumuz ben rumuzun arkasına gizlenen birisi değilim.. adım Hamit soyadım Gündoğdu..ancak yorumunda Allah'ı ve dinini inkar eden bir söz dahi yok.. İslam'ı ilgilendiren konular ve Allah'a bağlılık konusunda bilgi sahibiyim. Bunu Allah takdir eder.. yüce Allah vatan müdafaası sırasında ölenleri şehit olarak huzuruna kabul eder.

yanıt20
yanıt1
Mert Kafkas Sahin:

Nutuk’un ilk cümlesi “1919 senesi Mayıs'ının 19. günü Samsun’a çıktım”. Ve BAŞARDI

37
7
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Akşam haberleri açınca bu millette ne Ruhu var görüyoruz. Anlatmana gerek yok.

22
6
yanıtYanıtla
Turgut KARAÇAY:

25 sene önceye kadar butun liseler gosteri hazirlardi.19 Mayisin bir ruhu vardi.Ama şimdi normal bir gun gibi.....Ruh falan birakmadiniz...

16
2
yanıtYanıtla
Spartacüs MartinLuther:

Başımızda uzun bacaklı Henry var o yüzden

yanıt1
yanıt0
Zafer Gönç:

Düşün...! bir ülke kuruyorsun onu da ülkenin çocuklarına, gençlerine bayram armağan ediyorsun ...!!! Birgün herkesin ihtiyacı olacak Adalet=Atatürk,....zg.

14
2
yanıtYanıtla
ahmet kasap:

ŞEHİTLERİMİZ BU GÜNLERİ GÖRSEYDİ YİNEDE SAVAŞA GİDERLER MİYDİ ACABA BENCE HAYIR

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title