Haberler

Acı ama bu bir rekor! 744 bin nüfuslu ilin neredeyse tamamı devlet hastanesi acil servisine başvurdu

Güncelleme:

744 bin nüfuslu Afyonkarahisar'da 2022 yılında yaklaşık 550 bin hasta devlet hastanesinin acil servisine başvurarak adeta bir rekora imza atarken, hastane başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran "Rakamlara bakılarak kent nüfusunun neredeyse tamamının Acil Servis'e geldiği şeklinde yorumlanabilir" dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran, görev yaptığı hastanenin 2022 yılı hasta başvuru rakamlarını açıkladı.

"ACİL SERVİSE GELENLER POLİKLİNİĞE GELENLERDEN FAZLA"

Dr. Duran, 2022 yılında Acil Servis'in en az hastane poliklinikleri kadar yoğun çalıştığına dikkat çekerek, rakamların çok fazla olduğunu vurgulayarak, "2022 yılında Acil Servis'e, polikliniğe göre daha fazla hastanın geldiğiniz görüyoruz. 2022 yılında Acil Servis'e gelen 550 bin hasta var. Rakamlara bakılarak kent nüfusunun neredeyse tamamının Acil Servis'e geldiği şeklinde yorumlanabilir" dedi.

"BAŞVURANLARIN ÇOĞU GRİBAL ENFEKSİYONLU HASTALAR"

Acil Servis'e en çok hangi hastaların ve hangi saatler arasında başvurduğunu da kaydeden Dr. Duran şunları söyledi; "Acil Servis'te özellikle akşamüzeri yoğunluk oluyor. 16.00 ile gece 23.00'a kadar ciddi bir yoğunluk olmakta, bizde buna göre oradaki personel ve gerekli ekipmanları ayarlamaktayız. Acil Servis'e başvuran hastalara baktığımızda ise daha çok 'Acil Servis'e başvurmaması gereken' ayaktan hasta dediğimiz ve büyük çoğunluğu gribal enfeksiyonlu hastaların başvurduğunu görüyoruz.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Devlet Hastanesi Mehmet Duran Acil Servis Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Zübeyir Kıvrak:

TÜRKİYE NÜFUSU 85 MİLYONU GEÇMİŞ AMA HER NE HİTMETSE ÜLKEMİZDE BULUNAN 4 MİLYON CİVARINDA BULUNAN (OLMASINI BENDE İSTEMİYORUM AMA ) MÜLTECİLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPAN İNSANLARIMIZ VAR ÇOK YAZIK

72
159
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Sömürmekte ististmarda bizden iyisi yok. Utanmadan bir de laf ederler devlete.

170
57
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Türkiye hasta kimse farkinda degil,Almanyada hangi hastahaneye gidersen git sanki o sehirde kimse yasamiyor bizim saglik sistemi bozukbir hasta acile ambulanla gider sinek isirdi hastahaney hastasiniz siz

132
23
yanıtYanıtla
Taner:

Yurtdısında hastaneler sinek avlıyor , kımse hasta degilki . Bızde başı agrısa acile burnu aksa hastaneye kosuyor. Yada bizim millet çok saglıksız hemen hasta oluyor.

yanıt2
yanıt0
Hakan:

Polikliniklerde randevu bulamadıkları için acile gidiyor olabilirler mi? Bunu anlayamazsınız çünkü halktan kopuksunuz.

91
34
yanıtYanıtla
osmanlı:

Çoğu gripal diyor. Bunlara aile hekimi karar verir. Hastanelere gitme gereginide aile hekimi karar verir. Bunlar yüzünden randevular dolu. Gercek İhtiyacı olan hasta randevu bulamıyor. Holanda da gerçek acil olmayan hasta grip gibi acile geldiğinde 100 euro evine muayene parası cezasi gelir.

yanıt50
yanıt9
Reis şeker:

Seçim geldi diye bilerek hastaneleri sahte randevular ile kitliyorlar Allah belasını versin bu zihniyetin

yanıt16
yanıt49
sade vatandaş:

nüfusun haricinde aciller aşırı miktarda yabancı göçmenle doluyor bunları hesaba katmıyorlar ülkelerinde askerden kaçmış eşek kadar adamların her biri üç beş çocuk yapıp ülkeyi istila etmiş ekmeğimizede göz dikmiş durumdalar iktidarın bize bırakacağı en büyük bela bu

103
16
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Senin tenezzül etmediğin ye iç yat yaptığın çalışmadığın ağır işlerde çalışıyorlar beyefendi sen yat gökten para gelsin

yanıt16
yanıt63
sade vatandaş:

altmışıma yaklaştım emekli olduğum halde geçen seneye kadar yağmurda karda sırılsıklam bile olduğumda otuzbeş sene sırtımda tüp taşıdım işler bitmeseydi dahada yapardım onuru şerefi haysiyeti olan bilip bilmeden ağır işi beğenmeyip yatıyorlar diyemez

yanıt53
yanıt5
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title