Haberler

Otoyoldaki sürücülere "Yumurtalı" çete tuzağı: Görürseniz kesinlikle durmayın

Güncelleme:

Akdeniz bölgesinin en sık kullanılan otoyollarından biri olan Mersin-Adana Otoyolu'nda çekilen görüntüler büyük şaşkınlık yarattı. Yolu kullanan sürücüler bölgede otoyol çeteleri olduğunu ve araçların önüne atlayarak veya cama yumurta atarak durdurduktan sonra yolcuları gasp ettiğini ifade etti. Yaşanan olaylardan bazıları ise araç kamerası tarafından anbean kaydedildi.

Mersin- Adana Otoyolu'nda "Otoyol çeteleri' olarak adlandırılan bir grup, seyir halindeki sürücüleri tuzağa düşürüp gasp ediyor. İddialara göre, çete iki grup halinde çalışıyor. Önde bekleyen grup aracın ön camına yumurta atıyor, sileceklerin çalıştırılmasıyla görüşü engelleyerek aracın durmasını sağlıyor. Bu sırada arkadan gelen grup devreye girerek duran aracı ve içindeki değerli eşyaları gasp ediyor. Sürücülere benzer bir durumla karşılaştıklarında sileceklerini çalıştırmama ve araçlarından inmemeleri tavsiye ediliyor.

KAZA YAPTIRMAYA ÇALIŞARAK GASBEDİYORLAR

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte otoyollardaki araç trafiğinde de artış yaşanıyor. Bu durumu fırsat bilen gaspçılar ise gözlerine kestirdikleri sürücülere akılalmaz bir tuzak kuruyor. Çetenin, otoyolda orta refüjden seyir halindeki aracın üzerine yürüdüğü ve kaza yaptırmaya çalıştığı görüldü. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler üzerine pek çok araç sahibi aynı durumla karşı karşı kaldığını ifade ederek bunun bir çete tuzağı olduğunu söyledi.

Otoyoldaki sürücülere 'Yumurtalı' çete tuzağı: Kesinlikle aracınızı durdurmayın

GASPÇILARDAN OTOBANDA YUMURTALI TUZAK

Kendi canını hiçe sayarak otobandaki araçların önüne atlayan kişilerin tek amacı ise sürücüleri gasbetmek. Çete, 2 grup halinde otoyolda araçları ile seyir halinde olan kişileri tuzağına düşürüyor. Önde bekleyen grup aracın ön camına yumurta atıyor, geride bekleyenler ise sürücünün sileceği çalıştırmasını bekliyor. Silecek çalışır çalışmaz atılan yumurtanın etkisi ile sürücü görüşü engellenince mecburen durmak zorunda kalıyor ve arkadan gelen grup devreye girerek duran aracı gasbediyor.

Aracın önüne atlayanlar ise yerde yaralı numarası yaparak sürücünün araçtan inip yardım etmesini bekliyor. Korku ve panikle otomobilden inen şoför ise gaspçılar tarafından otoyolda soyuluyor.

Otoyoldaki sürücülere 'Yumurtalı' çete tuzağı: Kesinlikle aracınızı durdurmayın

OLAYI YAŞAYAN SÜRÜCÜLERDEN UYARI

Sosyal medyada geniş yer bulan olay için pek çok sürücü uyarı yaparak, "Böyle bir durumla karşılaşırsanız sakın aracınızdan inmeyin. Bölgeden ayrılarak daha uzak bir noktada durun ve takip edilmediğinizden emin olun." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Eymen Dursun - 3.Sayfa

Akdeniz Mersin Adana Güvenlik 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500

Yorumlar (87)

Kerem Sarıtaş null:

texsas mi olduk polis jandarma nerde güvenle bir yere gidemeyecekmiyiz

1918
18
yanıtYanıtla
Mengele:

Yunanistan güvenli hem yakin oraya gidelim

yanıt168
yanıt307
Marko Apostolidis:

eyyühel ahali... yunannistanın en iyi yanlarından birisi. PLAJLAR BEDAVA ve OTOPARK ÜCRETİDE yok...öbür iyi yanı... yemek çeşitleri aynı....

yanıt155
yanıt37
Samet66 Uygar:

Polis jandarma ne yapsın adli kontrol ile serbest kaldıktan sonra...

yanıt192
yanıt8
Mustafa Gümüş:

teksas mı? bildiğin orta doğu ülkesi Afganistan gibi bir yer olduk..Haydi hepberaber Uygar Avrupa ülkelerine..en yakını da Yunanistan

yanıt21
yanıt10
Mehmet Aydoğan:

Hey allahım Texsas’ı küçültün ya vahşileştirdin ya, kıyasladığın şeye bak, hiç gitinmi sen oralara ?

yanıt6
yanıt5
YalancıSavar:

Mengele, gidebiliyorsan git Yunanistan'a lastik botunu batırınca Adalar Denizinde help help diye bağrıırsın

yanıt13
yanıt0
Samarpan Bhav:

Texas da ne var...iyidir. Güney Afrika de bari.

yanıt1
yanıt0
SMMM:

EZİN GEÇİN DİYECEM DE ARABAYA YAZIK.

943
8
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Eskiden yani 90lı yıllarda gasp etmenin cezası idamla yargılanırdı ama şimdi besle çıkart gezsin hesabı oluyor... Gasp edilirken vursan öldürsen yine sen suçlusun... Kısacası ülkede 90lı yılların kanunları geri gelmeden yani idam olmadan bu ülkede bir değişim olmaz hatta herşey daha kötüye gidiyor

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title