Haberler

Başbakan Erdoğan: İzmir Büyükşehir Adayımız Binali Yıldırım

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan, İzmir’in de içinde bulunduğu 12 ilin belediye başkan adayını açıkladı.

İZMİR: BİNALİ YILDIRIM

Binali Yıldırım kimdir?

1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı.

Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu.

1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

Binali Yıldırım; 58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükümette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul, 23. Dönem AK Parti Erzincan ve , 24. Dönem AK Parti İzmir milletvekilidir. Evli ve üç çocuk babası olan Yıldırım İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

BURDUR: SABAHATTİN AKKAYA

Sabahattin Akkaya kimdir?

1951 yılında Senirkent'de doğdu. İlk, Orta ve Liseyi Burdur'da bitirdi. Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Tamamlama Programından mezun oldu. Bursa'da bulunduğu 1974 - 1977 yıllarında Bursa Yüksek Tahsil Talebe Derneği ve Milli Türk Talebe Birliği Başkanlığı, Bursa Marmara Gazetesi yazı işleri mesul müdürlüğü görevlerini yürüttü.

1978 yılında tekrar Burdur'a döndü. 16 yıl Burdur Ticaret Lisesi ve Anadolu Lisesinde Türkçe ve Edebiyat Öğretmenliği, 7 yıl da Cumhuriyet Lisesi Müdürlüğü yaptı. Çeşitli panel, konferans ve seminerlerde görev aldı. Eğitim teknolojisini yakından tanımak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 22 okul müdürü ile beraber ABD'ye gönderildi. 2000 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Burdur İlim Yayma Cemiyeti Başkanlığı, Burdur'u Tanıtma ve Kalkındırma Derneği yönetim kurulu üyeliği, Burdur İlim ve Kültür Vakfı Başkanlığı yaptı.

Bu görevi halen devam ediyor. Burdur'la ilgili pek çok sosyal ve kültürel çalışmalara katıldı. Belediye hizmetlerini yakından izledi. 18.04.1999 seçimlerinde DYP'den Belediye Başkan Adayı oldu. 912 oy farkla seçimi kaybetti. Bir süre DYP İl Başkanlığını yürüttü. Daha sonra katıldığı AK Parti'den 28 Mart 2004 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Burdur Belediye Başkanlığı görevine seçildi.AKKAYA yine AK Parti'den 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde aday olmuş ve Burdur Belediye Başkanlığı görevine halkımızın güvenini tazeleyerek 2. kez seçilmiştir. Yenigün Gazetesinde yayınlanmış "Dünden Bugüne Burdur'un Kültür Varlıkları" isimli bir araştırma yazısı olan Sebahattin AKKAYA evli ve 3 çocuk babasıdır.

ISPARTA: NURİ UZAKTAŞ

Nuri Uzaktaş kimdir?

1966 yılında Isparta’da doğdu. İlköğretimini Onaç İlkokulunda , orta ve lise eğitimini Isparta İmam Hatip Lisesinde tamamladı.1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu.1992 yılında vatani görevini yaptı.1995-1998 yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

1998 yılında istifa ederek ticaret hayatına başladı. Metal sektöründe üretim yapan Isparta ve Antalya’da işletme sahibidir. 2006 yılında Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 28.05.2007 tarihinde Genel Merkez tarafından Ak Parti İl Başkanlığına atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

KARAMAN: ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

Ertuğrul Çalışkan kimdir?

Astsubay olan babasının görev yeri olan Erzurum’da 1965 Yılında doğan Ertuğrul Çalışkan, .babasının Şehit olmasından sonra Karamana gelerek İlk, orta, lise öğretimini Karamanda tamamladı. 1987 yılında Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesini bitirdi. 1994 yılında Karamanda iş hayatına atılan Ertuğrul Çalışkan çeşitli firmalarda yönetici olarak görev aldı. 2004 yılında Ak Parti’den İl Genel Meclisine seçildi. 2005 yılında yeni çıkan 5302 İl Özel İdareler Kanunu gereği yapılan seçimle İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi. Çalışkan evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

KARS:NEVZAT BOŞKUŞ (Mevcut Belediye Başkanı)

Nevzat BOZKUŞ kimdir?

1961 yılında Kars İlinin Selim ilçesine bağlı Karahamza Köyünde doğdu.ilkokulu Karahamza Köyü ilköğretim okulunda,Ortaokulu Selim ilçesinde, Liseyi Ankara Gazi lisesinde tamamlayan Bozkuş, yüksek öğrenimini Sivasta Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirerek tamamladı. (1986-1989) Erzurum Tedaş Müdürlüğü, (1989-1990) Sivas Tedaş Müdürlüğü, (1990) Hakkari Tedaş Müdürlüğü, (1990-2000) Kars Tedaş Müdürlüğü, (2000-2008) Ardahan Tedaş Müdürlüğü yanı sıra bu illerde üstlendiği görevler ise (1993-1995) Kars Tedaş Tesis Başmühendisi, (1995-1996) Kars Tedaş Tesis Şube Müdürü, (1996-2000) Kars Tedaş Müessese Müdürü, (2000-2008) Ardahan Tedaş İl Müdürü olarak görev yapmıştır.Evli ve iki çocuk babasıdır.

KİLİS: HASAN KARA

Hasan Kara kimdir?

1 Ocak 1969'da Kilis'te doğdu. babasının adı Mehmet, annesinin adı Raziye'dir. Avukat; Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Antakya Altınözü'nde Hâkim olarak görev yaptı. Ümraniye Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Serbest Avukat olarak çalıştı. Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevi üstlendi. 22. Dönem Kilis Milletvekili. Orta düzeyde Almanca bilen Kara, evli ve 4 çocuk babasıdır.

OSMANİYE: MEHMET GÜRBÜZ

Mehmet Gürbüz kimdir?

Osmaniye’de 1960 yılında doğdu. Ilk, orta ve liseyi Osmaniye’de okudu. Yüksek tahsilini Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 1977-1981 yılları Iskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda işçi, yüksek öğrenim yıllarında da Istanbul Devlet Tiyatrosu'nda sözleşmeli memur olarak çalıştı. Vatani görevini askeri savcı yardımcısı olarak yerine getirdi. Terhisten sonra 1987 yılında Osmaniye’de avukatlık bürosunu açarak iş hayatına atıldı. 1989 yılı yerel seçimlerinde Refah Partisi’nden belediye meclis üyesi adayı oldu. Bu tarihten sonra RP Osmaniye ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkanlığı yaptı. 24 Aralık 1995 seçimlerinde Refah Partisi’nden 5. sıra milletvekili adayı oldu. 03 Kasım 1996 belediye başkanlığı ara seçimlerinde yüzde 31 oy alarak Osmaniye’nin ilk il belediye başkanı oldu ve 03.11.1996-18.04.1999 tarihleri arasında görev yaptı. Kuruluşundan Ak Parti'ye katılmasına kadar HAS Parti’nin kurucu Osmaniye il başkanı olarak görev yaptı.Halen Osmaniye’de serbest avukatlık mesleğini sürdüren Mehmet Gürbüz, evli ve dört çocuk babasıdır.

TUNCELİ: ERKAN EROĞLU

UŞAK: NURULLAH CAHAN

1973 yılında Uşak'ta doğdu.2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Uşak Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Cahan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun...

AYDIN: Mustafa Savaş

Mustafa Savaş kimdir?

1965 yılında Aydın'ın Çine ilçesi'nde doğan Mustafa Savaş, İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Yabancı dil bilen Mustafa Savaş, 1991 yılında Türkiye Halk Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak başladığı görevinde Genel Müdür Yardımcılığı'na kadar yükseldi. Yurt dışında da görev yapan AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Mustafa Savaş, özellikle 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz sonucu, Halk Bankası'nın yeniden yapılandırılması sürecinde aktif rol aldı.

DENİZLİ Osman Zolan

Osman Zolan kimdir?

1964'de Denizli'nin Tavas ilçesinde doğan Osman Zolan ilkokulu Tavas'ın Garip Köyü'nde, orta ve lise eğitimini ise Isparta - Gönen Öğretmen Lisesi'nde tamamladı.Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Zolan, Denizli Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilen zolan o tarihten bu yana Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Zolan, 16 Mart 2011 tarihinde ise Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

TUNCELİ: Erkan Eroğlu

Erkan Eroğlu kimdir?

1966 doğumlu. İktisat mezunu. Sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Evli ve 2 çocuk babası.

MANİSA: Hüseyin Tanrıverdi

Hüseyin Tanrıverdi kimdir?

Hüseyin Tanrıverdi, 4 Eylül 1956'da Manisa Kula'da doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Müşerref'tir. Eğitimci ve Sendikacı; Gaziantep Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünü bitirdi. Hizmet-İş Sendikasının Kurucu Genel Başkanı oldu ve yirmi üç yıl bu görevini sürdürdü. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TGTV'nin kurucu üyesi oldu. İki kitabının yanı sıra çok sayıda makalesi yayınlandı. Azerbaycan İşçi Sendikaları Konfederasyonunun "Özel Hizmet Nişanı" sahibidir. 22 ve 23. Dönemde Manisa Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubunun Başkanlık görevini yürüttü. Tanrıverdi, evli ve 2 çocuk babasıdır.

"İZMİR CHP DEMEYECEK"

İzmir’in de içinde bulunduğu 12 ilin belediye başkan adaylarını açıklamadan önce gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, İzmir’i AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıracaklarını söyledi. Erdoğan, “ İzmir inanıyorum ki CHP demeyecektir" dedi.

İzmir’in CHP zihniyetinden çok çektiğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in altüst yapısı ve kentsel dönüşümüyle atılım gerçekleştiremediğini söyledi. Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi illerini yeniden inşa edeceklerini ve modern kentler haline getireceklerini belirten Erdoğan, “Görüyorum ki İzmir yeniden yeter diyor. Ama bu defa biz buna bir şey daha ilave edeceğiz. Yeter, söz de, karar da milletindir diyoruz” dedi.

Erdoğan, “İzmir CHP’den çok çekti. İşte şimdi gelirken yolda onu gördüm. Genel yönetim anlayışında CHP’nin beceriksizliğini gördüm. Şimdi tüm bunlar ortada iken hala İzmir inanıyorum ki CHP demeyecektir. İzmir gerçek vizyonuna kavuşacaktır. İnşallah çok çalışacağız, çok koşacağız, kapı kapı dolaşacağız. 30 Mart çok önemli. Durmak yok yola devam edeceğiz. Öyle koşacağız ki 30 Mart sandıkların AK Parti’nin yedi bölgesine ilkeler dağıttığı bir seçim olacak. Heyecanımız heyecanlıdır, coşkumuz coşkundur. Bu coşkunluk 30 Mart Türkiye’de yeni bir dönemin doğuşu olacaktır” diye konuştu.

“İZMİR SIÇRAMA YAPAMAMIŞ BİR ŞEHİR”

İzmir’in zaman zaman tarihinde fetret dönemleri yaşadığını ve artık büyük düşünmeye, vizyona, atılım yapmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İnşallah. İzmir ve fetret dönemini artık geride bırakıyor. Tarihteki o asil, müstesna konumuna yeniden kavuşuyor. İzmir her yönüyle bir dünya şehridir. İzmir bir sanayi şehridir. İzmir bir ticaret, turizm, Batılı bir şehirdir. Yüzü Batı’ya dönük bir şehirdir. İzmir iddiaları, hedefleri, potansiyeli olan bir şehirdir. Tıpkı İstanbul ve Antalya gibi. Tüm dünyada marka olmayı ve tanınmayı hak eden bir vizyon şehirdir. Maalesef İzmir Marsilya, Roma, Atina’nın gerisinde kalmayı hak etmeyen, ismi bu şehirlerle anılmayı, üzerinde anılmayı ziyadesiyle hak eden bir şehir. Dünyada şehir etrafına surlar inşa etmiş o dönemleri artık biz geride bıraktık. Kendi yağıyla kavrulan şehirler dönemi artık geride kalmıştır. İçine kapanık bir yapı görüyorum. İzmir buna layık değil. Yapılaşmada ilçesi, büyükşehiriyle beklenen sıçramayı yapamamış bir şehir. Altyapı ve üstyapısıyla bunu gerçekleştirememiş bir şehir var. Öyleyse biz şunun cevabını vermeliyiz; insanca yaşanacak şehirler özlemiyle AK Parti diyoruz. Bu değişimi, dönüşümü gerçekleştirecekler. Planı, projesi, ufku ve hedefi olmayan idarecilerin elinde İzmir dünyanın gözü önünde sönüp gidemez. Bu bizim adeta mesleğimiz. İzmir’in vizyona ihtiyacı var. Büyük düşünmeye, büyük hayaller kurmaya, atılım yapmaya ihtiyacı var. Şu anda İzmir’le birlikte 12 şehir bugün inşallah belediye başkanlarıyla burada. Hep birlikte Ege’yi kentsel dönüşümlerde olduğu gibi değiştirecek modern bir bölge, şehir haline getireceğiz.”

Konuşmasında Atatürk’ün kurdurduğu Serbest Cumhuriyet Fırkası Lideri Fethi Okyar’dan ve onun tek parti zihniyetinden kurtulmak isteyen İzmir’de de büyük coşkuyla karşılandığı süreci anlatan Başbakan Erdoğan, İzmir ve Ege’nin 1950’li yıllarda Adnan Menderes ile demokratik yönetime geçişin de merkezi olduğunu söyledi.

“DEMOKRASİNİN GÜNEŞİ BU BÖLGEDEN DOĞDU”

Başbakan Erdoğan, “Bunlar Türkiye’de parti kapatmayla meşru bir zihniyettir. 1950’li yıllara kadar 20 yıl boyunca Türkiye’ye 50’de demokrasinin güneşi bir kez daha Ege’den, bu bölgeden doğdu. Nüfus cüzdanında Aydın yazan Adnan Menderes bu bölgeden. İzmirli, Aydınlı Adnan Menderes Türkiye’yi demokrasiyle buluşturdu. Eserle, hizmetle, özgürlükle buluşturdu. Merhum Menderes ‘Yeter söz milletindir’ dedi. Bir şehrin sosyal dokusunu, kültürünü, geleneklerini, özellikle yaşam tarzını siyaset ya da siyasetçiler değil o şehrin kendisi belirler. Tarihini şekillendirecek olan sadece İzmirliler, sizsiniz. Siyasetin ve siyasetçinin görevi hizmet etmektir” diye konuştu.

İzmir’in potansiyelini kullanamadığını, uluslararası toplantıların yapılacağı kongre merkezlerinin dahi olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya karar verdik. Belediye başkanı altyapı yatırımları yapan, yolları açık tutan, zemini hazırlayan unsurdur. İzmir niçin bir kongre şehri değil? Neden olmasın. Türkiye’nin ilk fuarı İzmir’de kuruldu. O halde niçin acaba İzmir’de şöyle 3-5 bin kişilik kongre merkezleri yok. İşte bu bir ufuk. Buraya AK Parti’nin eli değmedi. O nedenle bir kongre merkezi daha yapamadılar. Geçenlerde İktisat Kongresi yapalım dedik. Maalesef bir otelin salonunda yaptık. Yakışır mı? Böyle uluslararası toplantı İzmir’de başlayıp bitebilirdi. İşte bize İstanbul’a da geldiğinizde halini görün. Orayı da CHP’liler almıştı. Kongre merkezi yoktu. Biz geldik bir taraftan Haliç Kongre Merkezi ve arkasından 17 ayda Harbiye’de kongre merkezi yaptık. İstanbul artık kongre merkezi yaptık. Bunu Antalya ve İzmir’e yaymamız lazım. Ülkemizin her köşesinde bu tür kongreleri yapmakla turizmi arttırabiliriz.”

Başbakan Erdoğan İzmir'de

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte öğle saatlerinde Adnan Menderes Havalimanı’na inen Başbakan Erdoğan’ı, partisinin İzmir milletvekilleri, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partililer ve bir grup işçi karşıladı. 45 dakikalık rötarla havaalanına ulaşan Başbakan Erdoğan’a Benin Cumhurbaşkanı Boni Yayi ve kızı Sümeyye Erdoğan’ın da eşlik ettiği görüldü.

Uçakta olduğu için havaalanı mescidinde vakit namazı kılan Başbakan Erdoğan, yaklaşık yarım saatlik dinlenmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan VİP salonundan ayrıldı. El sallayarak parti otobüsüne binen Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Başkanlığı’na doğru yola çıktı. Başbakan Erdoğan, saat 14.00’te Karşıyaka Arena’da partisinin İzmir ve Ege illeri büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım İzmir Politika Güncel Haberler

title