Haberler

Manisalı Kadınlar Kur'an-I Kerim Öğreniyor

Yaz döneminde Yaz Okulu Programıyla 6-14 yaş grubu kız ve erkek öğrencilere yönelik Kur’an-ı Kerim eğitimi veren İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi, kış döneminde de yetişkin hanımlara yönelik Kur’an-ı Kerim eğitimi vermeye devam ediyor.

Yaz döneminde Yaz Okulu Programıyla 6-14 yaş grubu kız ve erkek öğrencilere yönelik Kur'an-ı Kerim eğitimi veren İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi, kış döneminde de yetişkin hanımlara yönelik Kur'an-ı Kerim eğitimi vermeye devam ediyor. Kursun amacının 'hanımların morallerini üst seviyede tutup ruhen rahatlamalarını sağlamak' olarak açıklandı.

Geçtiğimiz yıl 20 yetişkin bayan kursiyeri mezun eden İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi bu yılda 15 kursiyerle eğitime başladı. Müftülüğün görevlendirdiği Kur'an Kursu öğreticisi Rukiye Bayrak'ın nezaretinde devam edecek olan derslerde öğrencilere Kur'an öğretimi, Tecvid Bilgisi, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak eğitimi verilecek.

İlim Yayma Cemiyeti'nin Karaköy'deki dernek binasında devam edecek olan dersler hafta içi Pazartesi hariç 4 gün boyunca 09-12: 00 saatleri arasında 2015 Haziran ayına kadar devam edecek. İlim Yayma Cemiyeti Hanım Komisyonu Başkanı Nihan İpek tarafından önümüzdeki günlerde hanımlara yönelik Tefsir, Hadis, Arapça, Ebru Sanatı ve diğer güzel sanatlarla ilgili kursların da verileceği ve bu kurslarla ilgili kayıtların devam ettiği öğrenildi.

İpek, amaçlarının 'hanımların morallerini üst seviyede tutup ruhen rahatlamalarını sağlamak' olarak açıklarken, "Hanımlar moralli ve mutlu olursa toplumun en küçük birimi olan aile de mutlu olacak. Böylece bütün toplum mutlu olacak" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title