Haberler

Pakistan'da seçim günü 51 terör saldırısı: 12 ölü, 39 yaralı

Güncelleme:

Pakistan'da ulusal meclis ve eyalet meclisleri seçimleri kana bulandı. Seçim günü ülke genelinde düzenlenen 51 terör saldırısında 10'u güvenlik görevlisi, 2'si sivil 12 kişi hayatını kaybetti. Pakistan ordusu yaptığı açıklamada 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtirken, 39 güvenlik görevlisi yaralandı.

Pakistan ordusu, seçim günü ülke genelinde düzenlenen 51 terör saldırısında 10'u güvenlik görevlisi, 2'si sivil 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 güvenlik görevlisinin yaralandığını açıkladı.

Pakistan'da seçim günü 51 terör saldırısı: 12 ölü, 39 yaralı

TERÖR SALDIRILARINDA 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, seçim günü, çoğu Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde olmak üzere 51 "terör saldırısı" düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu saldırılarda 10'u güvenlik görevlisi, 2'si sivil 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 güvenlik görevlisinin yaralandığı kaydedildi.

"5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Çıkan çatışmalarda 5 "teröristin" etkisiz hale getirildiğine işaret edilen açıklamada, çok sayıda potansiyel tehdidin de bertaraf edildiği vurgulandı. Açıklamada, 137 bin askerin ve paramiliter birliğin ve 7 bin 800 hızlı müdahale gücünün, yaklaşık 6 bin hassas oy verme noktasında seçimlerin güvenliğini sağlamak için görevlendirildiği kaydedildi.

Pakistan'da seçim günü 51 terör saldırısı: 12 ölü, 39 yaralı

PAKİSTAN'DA MECLİS SEÇİMLERİ

Pakistan'da 5 yıl yasama görevini yürütecek Pakistan Ulusal Meclisi (NA) ve eyalet meclislerinin seçimi için yerel saatle 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi.

Ulusal Meclis ve eyalet meclisleri için seçimlerin düzenlendiği Pakistan'da oy sayımı devam ederken, sonuçlar büyük bir heyecanla bekleniyor. Eski Başbakan Navaz Şerif'in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) ile tutuklu eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) destekli bağımsız milletvekilleri arasında rekabet göze çarpıyor.

Ulusal basının paylaştığı resmi olmayan sonuçlara göre, ülke genelinde PTI'nın bağımsız milletvekilleri seçimi önde götürüyor. Eski Başbakan Han'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, PTI'nın bağımsız milletvekillerinin seçimleri açık ara önde götürdüğü ifadesi paylaşıldı.

PML-N'den ise seçim sonuçlarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

SON GENEL SEÇİMLER 2018'DE YAPILMIŞTI

Pakistan'da son genel seçimler 25 Temmuz 2018'de yapılmış ve İmran Han hükümeti göreve gelmişti.

Pakistan Ulusal Meclisinde 10 Nisan 2022'de yapılan güven oylamasında, 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

Üç dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan 2022'de Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla çoğunluğun desteğini alarak Başbakan seçilmiş ve ülkeyi Ağustos 2023'e kadar yönetmişti.

Ülkeyi genel seçimlere kadar yönetecek geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar ise 14 Ağustos 2023'te yemin ederek göreve başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Güvenlik Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

Osman Tokgonul:

Şaşırdık mı , hayır tabi ki . Hangi coğrafyanın insanları ona bakın .

41
27
yanıtYanıtla
Gizgi Online Strateji Oyunu:

70 sene evvel Avrupada milyonlarca insan birbirini boğazlıyorlardı. Coğrafya ile bir ilgisi yok.

yanıt42
yanıt19
Osman Tokgonul:

Evet doğru dersin Gizli online . hatta daha kanlısı olmuş fakat bizler her şeyde olduğu gibi üç yüz sene geriden geliyoruz ve halada kan döküyoruz , biliyorsun 1789 da adamlar bu işi çözmüşler ...

yanıt13
yanıt14
İbrahim Demirel:

Osman tokgonul senin yorumlarını ara ara görüyorum işe yarar bir tane yorumunu görmedim. Güney Amerikanın tamamı Hristiyan oraların durumunu iyi araştır. Afrika'da ki Hristiyan ülkeleri araştır. Avrupayi da araştır. Özelikle alman hükumeti yakın bir savaşa karşı hazırlık başlattı, avrupanin da karışması artık an meselesi. Araştır diyorum ama araştırmazsin belki birileri araştırır diye yazıyorum.

yanıt6
yanıt7
Dürüstçe:

Yanlışın var Osman… hem de çoookk yanlışın var. Burda anlatmakla çözülecek gibi değil yanlışın

yanıt4
yanıt6
Metin Yalcin:

Pakistan Kurtuluş savaşımızda bize en fazla desteği veren ülkedir eleştiri yaparken lütfen insaflı olalım tarihi okumadan ön yargılı konuşmayalım ..

39
10
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Metin kardeş , Pakistan bize yardım etti diye , doğrulardan vaz mı geçilmesi lazım ? O zaman riyakar olmaz mıyız ?

yanıt9
yanıt14
Samet Yalçın:

Bu patlamalar kime yaradı ?

6
0
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Biri birimizi öldürmek yerine.. Şu problemi çözmeliyiz dünyaca. EĞER KAİNAT ŞANS ESERİ olarak var olmuş ise.. HİÇLİĞE NASIL HUZURLUCA GERİ DÖNECEK. Savaşları durdurmalı ve bu konuyu TEK KONU yapmalıyız dünyada. Sadece bu konu olmalı tüm dünyada. Tüm haberlerde. Her yerde. Başka bir konuyu konuşmamalıyız haberlerde veya herhangi bir yerde.

2
1
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Hocam ilk kelimende konuya yanlış başlamışsın. Birbirimizi öldürmek yerine değil. Ortada bir terör saldırısı var ve bunun kimler tarafından yaptırıldığı ortada. Ne zaman israil, Amerika ve ingiltere nin düşman olduğunu anlarsak işte o zaman durum düzelir. Maşayı tutan bunlar çünkü.

yanıt0
yanıt0
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title