Haberler

Kırkpınar Pehlivanı'ndan Başkan Yenihan'a Ziyaret

Güncelleme:

Bu sene yapılan 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde aslen Erbaa'lı olan sporcu 27 yaşındaki Onur BALCI başaltı'nda 2. olarak önümüzde yıldan itibaren Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Başpehlivan olarak güreşmeye hak kazandı.

Kırkpınar tarihinde ilk defa bir Tokatlı güreşçi Başpehlivanlar kategorisinde güreşecek.

Güreşçi Onur BALCI memleketi Erbaa'ya gelişinde şehir girişinde coşkuyla karşılandı. Davul zurnalı karşılama törenine çok sayıda güreş sever Erbaa'lı katıldı.

Uzun araç konvoyu ilçe merkezine gelen güreşçi hemşerimiz Onur Balcı Belediye Başkanı Ahmet Yenihan'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Yenihan ziyaret esansında yaptığı konuşmasında şunları söyledi. "hemşerimiz Onur BALCI'yı elde ettiği başarısından dolayı kutluyorum.

Ayrıca bu başarıda emeği geçen başta antrenörü, ailesi olmak üzere herkesi kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Kırkpınar Tarihine Kırkpınar ağası olarak adını altın harfler ile yazdıran Merhum hemşerimiz Hüseyin Şahin'den sonra eminim ki Onur kardeşimde aynı başarıyı göstererek adını Kırkpınar tarihine altın harfler ile yazdıracaktır.

Onur kardeşim şunu çok iyi bilsin ki bizler ve Erbaa'lı hemşerileri daima yanında olacaktır." dedi. Başkan Yenihan Onur BALCI'yı bir altınla ödüllendirdi.

Başkan Yenihan,Onur Balcı ve beraberindekiler bu gün Onur Balcı'nın köyü olan İverönün'de okunacak mevlit için belediye sarayından ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Yenihan Onur Balcı Kırkpınar Erbaa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title