Haberler

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan, canlı yayında tartışmalara noktayı koydu

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete ara artış yapılıp yapılmayacağı sorusuna cevap verdi. Işıkhan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını belirterek "Asgari ücretin ne olduğu nasıl belirlendiği belli. Temmuzda artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti" dedi.

Artan enflasyonla birlikte baş gösteren hayat pahalılığından en çok etkilenen kesimlerin başında asgari ücretlinin gözü temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağına çevrilmiş durumda... Konuyla ilgili gözlerin çevrildi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

"TEMMUZDA ARTIŞ YAPILMAYACAK"

Katıldığı canlı yayında asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını belirten Bakan Işıkhan, "Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak diri tutanlar art niyetli. Asgari ücretin ne olduğu, nasıl belirlendiği belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını masa üzerinde bir araya getirerek belirlenmesinde rol alan kurumuz. Temmuzda artış yapılmayacak. Bu belli şartlar altında gerçekleşti" ifadelerine yer verdi.

"KALICI REFAHIN DERDİNDEYİZ"

Açıklamasının devamında "Ekonomi bir denge işidir" diyen Bakan Işıkhan, "Dengenin dışında bir artış yapılsa market ve mağazalarda etiket değişiyor. Bu da enflasyonun artmasına neden oluyor. Biz kalıcı refahın derdindeyiz" dedi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Ocak ayında asgari ücrete yüzde 49 zam yapılmıştı. Yapılan bu zamla da 11 bin 402 lira olan asgari ücret 2024 yılı için 17 bin 2 lira oldu.

Haberler.com / Kübra Çolakbüyük - Ekonomi

Vedat Işıkhan Asgari Ücret Zam Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü?
500

Yorumlar (30)

Mustafa Baştan:

Yani diyoki biz devlet olarak 18 yaşında değiliz halkı koruyamıyoruz marketleri denetleyemiyoruz kimsesizlerin kimi sessiz yığınların sesini duymuyoruz artık

92
4
yanıtYanıtla
orhan yaldız:

Ekonomi denge işi ise memura da vermeyin Temmuzda denge sağlansın esnafta ev sahipleride memur maaşlarını biliyor memur sayısıda çok 5.5 milyon. Memura zam vermeye aradaki makası açmaya devam ederseniz ne ev fiyatları ne gıda ne kira fiyatları düşmez.

32
29
yanıtYanıtla
izmirli_35_35:

siz yazdıklarımı anlayamamışsınız esas elinizde internet var geçmiş dönem memur maaşlarına bakın asgari ücrete bakın.memur maaşı sürekli asgari ücretin 2 katından fazla olmuştur.ancak bu son yıllarda memurun alım gücü düşmüştür ve seyyanen zam yapılması zorunluluğu doğmuştur. ona gelip memura yüzde şu kadar zam yapıldı diyorsunuz.Ayrıca memurun sözleşmesi var enflasyon farkı alır ancak asgari ücretliye verilen ara zam sözleşmede olmayan ve yapılan zamdır.

yanıt0
yanıt0
izmirli_35_35:

Ayrıca sizi de KPSS ye bekleriz memuriyetin kapısı herkese açık :)

yanıt0
yanıt0
izmirli_35_35:

memur zam almıyor öncelikle enflasyon farkını alıyor bunu bilmen gerekli.Ayrıca asgari ücrete her zaman senede 1 kere zam yapıldı seçim döneminde sadece temmuzda zam yapıldı.Memur maaşları hala düşük alım gücümüz arttırılmalı.

yanıt3
yanıt6
orhan yaldız:

İzmirli_35_35 , memur zam almıyor yazmışsın sana şöyle diyelim 2023 Ocak asgari ücret 8500 TL memur maaşi 13000 TL 2024 Temmuz asgarî ücret 17000 TL memur maaşı tahmini 41000 TL emekliyi hiç yazamıyoruz bile bu enflasyon farkı asgari ücrete %100 memura %300 mü senin bunu bilmen lazim bide zam almıyoruz yazmışsın :)

yanıt6
yanıt3
izmirli_35_35:

Sözümün arkasındayım alınan şey zam değildir enflasyon farkıdır.Ocak-Temmuz arasındaki enflasyon farkı ne çıkarsa memur onu alır üstünü almaz. Bu senelerdir böyle olur çünkü sözleşme vardır. Asgari ücrete yapılan ara zam enflasyonu körüklemiştir.Aslolan maaşın miktarı değil alım gücüdür.Örneğin 17 bin lirayı 2 sene önce verselerdi vayyy be denilirdi ama şimdi o parayla alım gücü oldukça sınırlı.

yanıt1
yanıt3
orhan yaldız:

Yazdıklarımı anlayamamişsin anlaşılan bide sözümün arkasındayım.yazmişsin sana enflasyon farkı %300 de emekliye asgari ücretliye %100 mü farklı ülkelerdemi yaşiyoruz sözde kimseyi enflasyona ezdirmedik derken sade memurlarını kastediyolar.

yanıt7
yanıt1
Metin Yalcin:

Aynı fikirde değilim siyasilerin her dediğini ciddiye almaya gerek yok, temmuza daha 3 ay var ..

13
41
yanıtYanıtla
Hasan Turk:

İyi birsey oldumu kenara asrin liderinin resmi konuyor mansetin karesi niye boş ....dis guclermi sebeb.

44
2
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title