Haberler

El Sanatları Ustaları Erbaa'da Buluştu

Güncelleme:

20.Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Etkinlikler kapsamında bu yıl ilki düzenlenen 'El Sanatları Ustaları Erbaa'da Buluşuyor' adlı etkinliğe Erbaa zanaatkarları başta olmak üzere birçok şehirden el sanatları ustaları katıldı.

El Sanatları Fuarının açılışında konuşan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan şöyle dedi;"

Yöremizin ve ülkemizin el sanatlarının milletimizin öz kültürünün bir parçası olduğunu ,unutulmaya yüz tutmuş kimi el sanatlarını canlandırarak nesillerimize anlatmak adına bu tür etkinlikleri düzenliyoruz.İlk defa bu sene gerçekleştirdiğimiz fuara İznik Çini İşlemeciliği, Beypazarı Belediyesi Telkâri Gümüş El Sanatları, Odunpazarı Belediyesi Cam ve Lüle Taşı Süslemeciliği, Turhal Halk Eğitim Merkezi Mekikli El Dokuma Sanatı, Niksar Belediyesi Sokak Atölyeleri Kurdela Nakışı İşlemesi ve Geleneksel El Dokumaları, Tokat Geleneksel Yazma ve Kalıp Oyma, Erbaa Kaligrafi ve Yorgan İşlemeciliği gibi ülkemizin el sanatları ile ün yapmış bölgelerinden gelen zanaat ve sanatkarlarını ağırlıyoruz.İlk defa böle bir etkinliği yapmamıza rağmen halkımızın ilgi göstermesi ise bizim için mutlulukvericidi"dedi.

Etkinliğe katılan el sanatları ustaları ise kendilerini ve sanatlarını tanıtmak adına bu etkinliğin büyük bir fırsat olduğunu ve bundan böyle Erbaa'da yapılacak olan fuara sürekli katılmak istediklerini söylediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Yenihan Erbaa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title