Haberler

Gıda fiyatlarını eleştiren Bülent Arınç'tan dikkat çeken çıkış: Evliya Çelebi bugünleri görseydi kahrından ölecekti

Güncelleme:

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Manisa'da bu yıl ilki düzenlenen 'Spil Şifalı Otlar Festivali'nde yaptığı konuşmada, "Yağların, balların fiyatına erişemediğimiz bu günümüzde demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi adam kahrından ölecekti. İnşallah güzel günler yakındır, güzel günlere tekrar kavuşacağız" dedi.

Manisa ve İzmir illeri arasında bulunan 1517 rakımlık Spil Dağı Milli Parkı'ndan toplanan otların tanıtımı için bu yıl ilk kez 'Spil Şifalı Otlar Festivali' düzenlendi. Şehzadeler ilçesi Tarihi Kurşunlu Han'da gerçekleşen festivalde kurulan stantlarda sarmaşık, ısırgan, kuzu kulağı, ebegümeci, sığır dili, karabaş otu, hardal, kapurcak, kaz ayağı, karahindiba, gelincik ve iğnelik gibi şifalı otlar sergilendi.

Festivale TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç'ın yanı sıra AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Belediyesi Başkan Vekili Atilla Efendioğlu katıldı.

Gıda fiyatlarını eleştiren Bülent Arınç'tan dikkat çeken çıkış: Evliya Çelebi bugünleri görseydi kahrından ölecekti

"EVLİYA ÇELEBİ KAHRINDAN ÖLECEKTİ"

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, şifalı otları kendi hastalığı için kullandığını belirtip, "Dr. Muzaffer Yurttaş arkadaşımız, çok güzel ifade etti. Anlatacak hiçbir şey bırakmadı. 'Dağlardan yağlar, ovalardan ballar akardı' dedi galiba. İnşallah o günleri tekrardan yaşamak nasip olur. Yağların, balların fiyatına erişemediğimiz günümüzde demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi, adam kahrından ölecekti. İnşallah güzel günler yakındır, güzel günlere tekrar kavuşacağız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Arınç ve beraberindekiler yemek yarışmasında derece girenlere hediyelerini takdim etti, daha sonra ise stantları gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Evliya Çelebi Bülent Arınç Manisa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title