Haberler

Ahmet Yenihan'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Güncelleme:

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan 24 Kasım Öğretmeler Günü Münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

"Bu güne gelmemizde büyük emekleri olan,sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslektir.

Geçmişte olsun günümüzde olsun toplumların eğitim sayesinde başarıya ulaştığını, bu sayede belirli medeniyet seviyesinde yol aldığını belirten başkan Yenihan;

"İnsan dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren algılamaya başladığı çevrede, aile içi eğitimin yanı sıra, yine de yardıma muhtaçtır. İşte bu hususta okul ve öğretmenin devreye girmesi ile bu ihtiyaç karşılanmış olur. Öğretmen, eğitimi, öğretimi ve insanlara bir hayat boyu rehber olmayı meslek edinen kimsedir. 'Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını alma kabiliyetini kazanmamıştır' diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, eğitim ve öğretimin bir millet için ne kadar önemli olduğunu bu özlü sözü ile bizlere açıkça anlatmıştır. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkündür.

Resmen ve sembolik de olsa bir öğretmenler gününün var olması, öğretmenlerimize her gün ve bütün ömrümüz boyunca gönül bahçemizde en güzel yeri ayırmamıza engel değildir.

Böyle anlamlı ve güzel bir günde, öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Yenihan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title