Haberler

Fazıl Say'dan "İlk Şarkılar" Konseri

Piyanist Fazıl Say, Antalya’da Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verdi.

Piyanist Fazıl Say, Antalya'da Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda konser verdi. Serenad Bağcan'ın vokalinde tamamlanan konserde ünlü şairlerin şiirleri seslendirildi. Say, konserinde sosyal içerikli mesajlar verdi.

Ünlü piyanist Fazıl Say, Antalya Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda Nazım Hikmet, Metin Altıok, Cemal Süreya, Ömer Hayyam, Can Yücel, Orhan Veli gibi şairlerin şiirlerini besteleyerek oluşturduğu 'İlk Şarkılar' isimli konseriyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Say'ı izlemeye çok sayıda vatandaş geldi. Serenad Bağcan'ın vokalde eşlik ettiği konserde Say, konser öncesi sosyal içerikli mesajlar verdi. Özellikle Türkiye'de yaşanan Gezi olaylarına vurgu yapan Say, TOMA ve sıkılan gazları simgelediğini belirttiği "Gezi 2" isimli bir parça çalarak Gezi olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlara adadığını söyledi. Say'ın konuşması dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

"Gezi 2" eserinin ardından Piyanist Fazıl Say, Sivas'ta Madımak olaylarında hayatını kaybedenler için de bir eser seslendirdi. Nazım Hikmet'in Memleketim isimli şiiri de Serenad Bağcan tarafından seslendirildi.

Konser, Say'ın eserlerini seslendirmesiyle son buldu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Konyaaltı Fazıl Say Piyanist Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title