Haberler

Diyarbakır'da Şebeke Suyuna Zehir Atıldığı İddiası

Diyarbakır’da akşam saatlerinde şehir şebeke suyuna zehir atıldığına ilişkin iddiaların halk arasında yayılması vatandaşları endişelendirdi.

Diyarbakır'da akşam saatlerinde şehir şebeke suyuna zehir atıldığına ilişkin iddiaların halk arasında yayılması vatandaşları endişelendirdi. Konuya ilişkin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak imzası ile yapılan yazılı açıklamada, iddianın asılsız olduğu belirtildi.

Diyarbakır'da akşam saatlerinde şehir şebeke suyuna zehir atıldığına ilişkin iddiaların halk arasında yayılması üzerine vatandaşlar tedirginlik yaşadı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi'nce, konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Eş Başkan Gültan Kışanak imzası ile yapılan açıklamada, iddianın asılsız olduğu vurgulandı. Açıklamada, son günlerde her türlü provokasyonun yaşandığına dikkat çekilerek, "Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın suyunu musluğundan içen ender kentlerinden biri olan Diyarbakır, DİSKİ Genel Müdürlüğümüzün başarılı çalışmaları sayesinde modern içme suyu arıtma tesisine ve Avrupa Birliği'nden akredite olmuş donanımlı su kontrol laboratuvarına sahiptir. Günlük, haftalık ve aylık su analizlerinin yapıldığı laboratuarımız çalışmalarını İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile paralel yürütmektedir. Bugüne kadar kentimizde benzeri bir olay yaşanmadığı gibi bundan sonra da yaşanması mümkün değildir. Kaldı ki şebeke suyunda zehir olması durumunda şuanda hastanelerimizde yüzlerce binlerce vakanın olması gerekmektedir. Ancak gördüğümüz kadarıyla böyle bir vaka sözkonusu değildir. Yurttaşlarımızın fısıltı gazetesi şeklinde hızla yayılan bu dedikodulara itibar etmemesini, her zamanki gibi sularını gönül rahatlığı ile musluklardan içmelerini tavsiye ediyoruz" denildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title