Haberler

Dışişleri Bakanlığı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti, iki liderin programlarının uyuşmaması nedeniyle ertelendi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta yapılması planlanan ABD ziyareti ertelendi. Ziyaretin ertelenmesinin sebebinin iki liderin programlarının uyuşmaması olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Ziyaret, her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyalog devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapması planlanan ziyareti ertelendi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli yaptığı açıklamada, ziyaretin iki liderin programların uyuşmaması nedeniyle ertelendiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ertelendiğini bildirdi

"TÜRKİYE VE ABD ARASINDA ÜST DÜZEY DİYALOG DEVAM EDECEK"

Dışişleri Sözcüsü Keçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 9 Mayıs günü ABD'ye yapması planlanan ziyaret, programların uyuşmaması nedeniyle, her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyalog devam edecektir" dedi.

Keçeli ayrıca, Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyaloğun devam edeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ertelendiğini bildirdi

NE OLDU?

26 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden'ın konuğu olarak Washington'a 9 Mayıs tarihinde resmi bir ziyaret gerçekleştireceği duyurulmuştu. Ancak dün Erdoğan'ın ABD ziyaretinin iptal edildiği iddiası ortaya çıkmıştı.

Bu iddialar üzerine Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'ye Erdoğan'ın ziyareti soruldu ve Kirby,"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin planlamış bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ertelendiğini bildirdi

Bloomberg International'a konuşan konuya yakın kaynaklar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da bir araya geleceğini söylemişti. Kafa karışıklığı gideren son açıklama ise Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi ve Erdoğan'ın ABD ziyaretinin iptal edildiği resmi kaynaklardan duyurulmuş oldu.

ERDOĞAN VE BIDEN SON OLARAK NATO ZİRVESİNDE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret kapsamında Washington'da bir dizi resmi temasta bulunacaktı. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile de görüşme gerçekleştirecekti. Biden ve Erdoğan son olarak geçtiğimiz yıl temmuz ayında Litvanya'da düzenlenen NATO zirvesinde bir araya gelmişlerdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Dışişleri Bakanlığı Joe Biden Türkiye Diplomasi Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (9)

Gökhan Eker:

abd 2-3 gün önce açıkladı erdoğanla görüşme gibi bir planımız yok diye. adam 4 yıldır abd başkanı hiç abd de görüşmedi. şimdi 3 ay sonra gidecek zaten bu vakte kadar hiç ağırlamamış erdoğanı ciddiye almamış dikkate almamış görüşmemiş şimdiden sonra görüşse ne olacak

100
94
yanıtYanıtla
Murat Celik:

kına yakarsın o zaman

yanıt57
yanıt45
gadir KAYI:

ONLAR SADECE KENDİLERİNE BAĞLI OLAN KARAKOL AMİRLERİ İLE GÖRÜŞÜRLER :)))

97
31
yanıtYanıtla
Metin:

Bunlar kendi kendine randevu ayarlamışlar amerikanın haberi yok.?

60
54
yanıtYanıtla
bilen adam:

USA bizi resmen başından savmiş :-) Biz Suriye, Irak , mısır, Afganistan ile kanka olmaya devam edelim. Ortadoğu ülkesi kimliğimiz asla silinmeyecek ..

32
37
yanıtYanıtla
Yilmaz Haydar:

hamas yuzunde amerika tek tarafli iptal etmis

41
15
yanıtYanıtla
Ayhan erdem:

Atıp tutmakla olmuyor kapısınndan bile geçmeyecen lafı varya vallahi onların vram bir faydası bize lazım değil uzak dur uzak dur uzak dur yeter

17
7
yanıtYanıtla
Bir insan:

İsrail lobisi etkisi araplarin islerine cok fazla karismak kari zarari iyi hesap etmeliyiz yada israil ile birlik olanlardan ümidi kesmeliyiz ingiliz fransiz alman abd hollanda liste uzar iceride oy hesabi olmadan ulke milket cikarini 1.siraya koymak evladir

14
8
yanıtYanıtla
kartal göz:

Ülkeler arası dostluk olmaz menfaat ilişkisi olur bu zihniyet dünyada değişmez ... Bir kanun... biz olaya duygusal ..onlar para toprak enerji vatandaşlarının refahı olarak ele alır işte bu yüzden biz.. tüm ülkeler refahta iken lig den düşüp orta doğu ülkesi ihvanci haline geldik ondan dolayı bir Azerbaycan manati 15 TL Bulgar levhası 15 TL bir Euro 34 TL sen kendi ülkenin sorunlarını unutup başka düşünürsen sonuç bu

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title