Haberler

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Engel Çıkartırsa Tereddüt Etmeyiz

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'şartlı eyvallah' sözlerine ''Önümüze engel çıkartırsa hiç tereddüt etmez engelini alır kenara koyarız.'' yanıtını verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC’ye ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'şartlı eyvallah' sözlerine ''Açıklamayı görünce şaşırdım. Selam verecekse selam veririz. Büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkartırsa hiç tereddüt etmez engelini alır kenara koyarız'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları:

"Son dönemde BM’nin çabası ve Türkiye’nin desteği ile müzakereler yeni bir ivme kazandı. Eroğlu’ndan müzakerelerle ilgili detaylı bilgi alacağım. KKTC’ye verdiğimiz destek ve ekonomik ve siyasi anlamda kalkınmasına verdiğimiz desteği göstermek için orada olacağız. Projelerin başında Ada’nın su ihtiyacının Anadolu’nun temiz, pür, helal suyu ile çözülmüş olmasıdır. Siyasi bakımdan KKTC’deki tüm kesimlerle görüşme yapacağız
KKTC bütün baskılara rağmen demokratik atılımları gerçekleştirmiştir. "

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

"Hükümeti kurduktan sonra tüm bakanlıklardan bilgiler alıyorum. Milli Savunma Bakanımızdan da Genelkurmay Başkanımızdan da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konudaki ihtiyacı değerlendireceğiz. Bu çerçevede atılması gereken adımlar varsa bunları birlikte gözden geçireceğiz. Ama öncelikle bu konuda gerçek tablonun ne olduğu hususunda daha geniş, kapsamlı bir brifing alacağım."

KREDİ KURULUŞLARI

"Sayın cumhurbaşkanımızın kredi kuruluşları ile ilgili açıklamasında sonuna değil bütününe bakmak lazım. Bu kuruluşlar objektif ekonomik değerlendirme yapmak için varlardır. İtibarları da buradan gelir. İç ve dış piyasada kime sorarsanız sorun Türkiye’nin bu kuruluşlardan hak ettiği notu almadığıdır. Başka ülkelere cömert olan kuruluşlar Türkiye söz konusu olduğunda yanlış sinyaller gönderiyorlar. Bu doğru değil."

"KİMSENİN KRİZ BEKLENTİSİ YOK"

"Türkiye 2 seçimi suhuletle geçti. Siyasi istikrar daha da güçlendi. Piyasalarda güven arttı. Kimsenin kriz beklentisi yok. Bu kuruluşlar bunu göz önüne almayan yorumlar yapıyorlar. Siyasi nitelikli olmayan, objektif değerlendirme yapmalarını bekliyoruz. Bu karneyse ben de akademisyen olarak söylüyorum muhatabınız olan öğrencileriniz arasında ayrım yaparsanız objektifliğinizi kaybedersiniz. Çağrımız bu kuruluşların objektif kriterlerle hareket etmesi. Manipulatif bir takım haberlere dayalı olarak krizi yaratacak beklenti içinde davranırlarsa Türkiye buna sessiz kalmaz."

BANK ASYA

"Türkiye bir hukuk devleti. Bankacılık sistemimizin ne kadar dayanıklı olduğu son yıllarda görülmüştür. Bir takım manipulatif bankalarla ilgili çıkarılan haber art niyetlidir. Bank Asya da dahil herhangi bir banka objektif kriterler içinde bu sistemin işleyişine aykırı noktadaysa bu değerlendirme BDDK başta olmak üzere kurumların görevidir. Kurallar bellidir. Kurallara uyanların herhangi bir şeyden çekinmesine gerek yoktur."

KILIÇDAROĞLU'NA MUHATAPLIK CEVABI

"Açıklamayı görünce şaşırdım. Söylediklerim çok açık. Ülkeyi yönetmeye talip olmama karar verecek olan AK Parti’dir. Bunun için Kılıçdaroğlu’nun sorgulamasına, icazetine gerek yok. Kılıçdaroğlu görüşmek için sürekli şart koşuyor. Kendi kongresinde mahalle baskısı ile kendisini aday gösteren delegenin neden kendisine oy vermediğini düşünsün. Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız. Selam alacaksa, selam veririz, elini uzatırsa, elimizi uzatırız, elimizi uzattığımızda, elimiz havada kalmadığı zaman ve bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde, birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Ancak, büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkarırsa, hiç tereddüt etmeden engelini alır, yolun kenarına koyarız. Bu engel taş da olur söz de. Tutumumuz olumlu olacaktır. Kılıçdaroğlu’nun kaprisleriyle uğraşacak vaktimiz yok. O kendi kongrelerinde küçük iktidar mücadeleleri ile uğraşsın."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Bank Asya Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

ankara-merkez:

KK ya posta koymak kolay sayın d. oğlu , hani şu sizin deyiminizle dış güçler dış mıhraklar varya asıl onlara posta koyda görelim boyunun ölçüsünü , hani nerde güçlü türkiye ? kuveyt bile posta koydu sonunda bize la

43
36
yanıtYanıtla
Serdar-KIZGINm@m.m:

Trafikte bizim gergin plotumuz arapca okuyamadigi icin kuveyt dip. Aracını Suriye araci sanip -siz suriyelilerinn... .. diyerek ve aracindan çıkıp yanildigi araci tekmelerse bizimkilerde trafik durduğu için adama ziplarlarsa .. : bizim holk howen gibi plotumuz tuse olur.. :

yanıt0
yanıt0
keko:

bu siteyi epeyi zamamandır takip ediyorum yorumlarıda okuyorum fakat çogunlukla hep aynı insanlar olunca benimde aklıma troller geliyor

47
7
yanıtYanıtla
AdaletArarsan:

İşte bu!. . . Bu kadar. Tebrikler saygın ve sevgili başbakanım.

16
26
yanıtYanıtla
demokrat:

Bu mucize yanlız Türkiyede olabilir: konuşan yalancı gölge

23
5
yanıtYanıtla
demokratin adi nem@m.m:

Hem demokrat hemde koyun diyor. Mesala Avusturyada issizlik tavan yapti ev kiralari neredeyse ayliklarla bir olmus. Türkiyenin kiymetini bilin derim.Istanbul tekbasina Avrupayi gecmis.

27
0
yanıtYanıtla
demokrat:

Yalancıya anca salak tahsilsiz koyun inanır.

24
2
yanıtYanıtla
demokrat:

Borsa düşük, dolar yukarılarda, büyüme sınırlanıyor, işsizlik yükseliyor, çağrı açığı kontroldan fırlamış, Moodysin raporları berbaat ama gölge yalancısı ve patronu birşey yok diyorlar. Buna koyundan başka kim inanır?

19
7
yanıtYanıtla
0 sorun:

yıllardır komşularla 0 sorun diyen hükümetin kıbrıstan başka gidecek yerleri yok galiba

21
4
yanıtYanıtla
vvvvvvvv:

tum dunyada savas cıkarttı bu adam

9
14
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title