Haberler

Basın Özgürlüğüne Üst Üste Vurulan Darbeleri Kabul Etmemiz Mümkün Değil"

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Cumhurbaşkanı'nın ABD gezisi sırasında Bugün Gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan'a yönelik saldırı iddiaları üzerine bugün açıklama yaptı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Cumhurbaşkanı'nın ABD gezisi sırasında Bugün Gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan'a yönelik saldırı iddiaları üzerine bugün açıklama yaptı. "Basın özgürlüğüne üst üste vurulan darbeleri kabul etmemiz mümkün değil" başlığı ile yazılı yayınlanan açıklama şöyle:

"Cumhurbaşkanı'nın ABD gezisi sırasında Bugün Gazetesi Washıngton Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile Zaman Gazetesi Washıngton Temsilcisi Ali Halit Aslan'a yönelik saldırılar basın özgürlüğü adına kabul edilemez. Basın Konseyi, yetkililerden aşağıdaki soruları yanıtlamalarını bekliyor:

*Görev yapmaya çalışan gazetecilere küfür eden, otelden attıran kişinin Cumhurbaşkanı'nın akrabası olmaktan öte resmi bir görevi var mıdır?

*Bu kişi Cumhurbaşkanlığı koruma kadrosunda mıdır?

*Hangi yetkiyle gazetecileri otelden attırabilmektedir?

Gazetecilere yönelik saldırıları kınarken, Türkiye'nin geleceğine yönelik kararların alındığı bu önemli günlerde gazetecilere saldırmak yerine, doğru bilgilendirmenin çok daha gerekli olduğunu hatırlatıyor, basın, ifade özgürlüğüne sahip çıkılmasını istiyoruz." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adem Yavuz Arslan Ali Halit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title