Haberler

Ankara'da Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kuruldu

Ankara Valiliği, illerde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım ve hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı kurulduğunu bildirdi Vali Yüksel: "İl düzeyindeki yatırım ve hizmetlerin etkili ve verimli olarak yürütülmesine.

Ankara Valiliği, illerde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım ve hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı kurulduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 6360 Sayılı 14 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 27 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca, Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın 31 Mart 2014 itibarıyla kurulduğu belirtildi.

Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde, valiye bağlı çalışacağı ifade edilen açıklamada, başkanlıkların, tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerine, kanunlarla verilen bazı görevlerin yerine getirilmesi, hak ve yetkilerin kullanılması, illerde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım ve hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve koordinasyonunun sağlanması için kurulduğu kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlayarak yerel potansiyeli de harekete geçirmek, ulusal kalkınma planı ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Başkent Ankara'nın gelişmesini ve kalkınmada sürdürülebilirliğini sağlayarak mülki alandaki gelişmişlik farklılıklarını da mutlaka azaltacaktır.

Ankara'da yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini arttırıcı, gelir düzeyini yükseltici, yenilikçi ve sürdürülebilir kalkınma çözümlerinin geliştirilmesi ile uygulanması da dahil olmak üzere il düzeyindeki yatırım ve hizmetlerin etkili ve verimli olarak yürütülmesine ilişkin olarak gerekli her türlü desteğin sağlanmasında Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın görevlerini layıkıyla yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Dünya şehri Ankara hepimizin hedefidir."

Vali Yüksel, Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının çalışmalarının başarılı olması temennisinde bulundu.

Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Yenimahalle'de Varlık Mahallesi Kampüsü'nde hizmet verecek. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Yüksel Ankara Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title