Haberler

ABD, Ürdün ile iş birliği yaparak Gazze'ye havadan yardım indirdi

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden'ın, "Önümüzdeki günlerde Gazze'ye havadan yardım yapacağız." açıklaması sonrası ABD, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile birlikte İsrail işgali altındaki Gazze'ye havadan 38 bin öğünlük gıda içeren insani yardım attı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri iş birliği ile İsrail işgali altındaki Gazze Şeridi'ne havadan yardım indirildiğini açıkladı.

BİDEN, "GAZZE'YE HAVADAN YARDIM YAPACAĞIZ" DEMİŞTİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, bölgedeki siviller tehlikeli seviyede bir açlıkla karşı karşıya. İsrail ordusunun bölgeye yeterli yardımın girmesine izin vermemesi büyük tepki toplarken, birçok ülke havadan yardım ulaştırma yoluna başvuruyor. ABD Başkanı Joe Biden dün Beyaz Saray'da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesi sırasında, "Önümüzdeki günlerde Gazze'ye havadan yardım yapacağız." açıklaması yapmıştı.

ABD, Ürdün ile iş birliği yaparak Gazze'ye havadan yardım indirdi

ABD: 38 BİNDEN FAZLA YİYECEK BIRAKTIK

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından bugün yapılan açıklamada, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile işbirliği yapılarak Gazze Şeridi'ne havadan yardım gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, yardımın bugün yerel saatle 15.00 ile 17.00 arasında yapıldığı aktarıldı. Gıda yardımlarının güvenli bir şekilde bırakıldığı kaydedilen açıklamada, "ABD C-130 nakliye uçakları Gazze kıyı şeridi boyunca 38 binden fazla yiyecek bırakarak sivillerin kritik yardımlara erişimini sağlamıştır." ifadeleri kullanıldı.

ABD, Ürdün ile iş birliği yaparak Gazze'ye havadan yardım indirdi

ABD'NİN GAZZE'YE İLK HAVADAN YARDIMI

Açıklamada, bölgeye yapılan havadan yardımın devamı için planlamaların sürdüğü belirtilirken, "Havadan yapılan bu yardımlar, Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırılması için sürdürülen çabaların bir parçasıdır." denildi. Ürdün iş birliği ile gerçekleştirilen bu yardım, ABD'nin bölgeye yaptığı ilk havadan yardım oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Joe Biden İsrail Gazze Ürdün Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Benim Kkk:

38 bin kisi icin bir ogun yemek orda 2 milyondan fazla insan yasiyor sabah yrseler ogleye aclar baydin mevlut okutmus

16
1
yanıtYanıtla
Perwer:

Amerika havadan gıda yardımı yaptığı insanları öldürsün diye İsrail’e de havadan bol bol silah yardımı yapıyor. Bu nasıl bir alcaklıktır

12
2
yanıtYanıtla
Perwer:

İnşallah siz Siyonist ve katil İsrail ile dünyadaki bütün huzursuzluklardan sorumlu Amerika ve İngilizler, En kısa bir zamanda havadan yardım kolileri atılmaya muhtaç hale gelirsiniz.

5
1
yanıtYanıtla
Yasef Behar:

Amerıka yardım etmese şikayet ederse şikayet vah halımıze

3
2
yanıtYanıtla
Duygu Deniz:

Allah sizi kahretsin yalancı şeytanlar

4
1
yanıtYanıtla
Ali Teke:

Yık öldür yok et sonra kemik atar gibi yem at Allah kahrı kazap eylesin ABD İsrail’i

4
1
yanıtYanıtla
murat:

Siyonistlere istediklerin yaptırarak uçakla biraz yemek bırakıp islam ülkelerini kandıra bilyor bravo adamlara??

2
1
yanıtYanıtla
Perwer:

Amerika, havadan gıda yardımı yaptığı Gazzelileri vursun diye İsrail’e de havadan silah yardımı yapıyor. Bu nasıl bir alçaklıktır?

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title