Haberler

18 Mart Tören Programı Belli Oldu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Savaşlarının 99’ncu yıl dönümü programı belli oldu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Savaşlarının 99'ncu yıl dönümü programı belli oldu. Etkinlikler 12 Mart'ta başlayacak ve 21 Mart'a kadar sürecek.

18 Mart programı, 12 Mart günü düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak, Çimenlik kalesinde Devlet Övünç Madalyası töreni düzenlenecek. Sergi, tiyatro gösterileri, konferanslar ve belgesel gösterimleri ile devam edecek etkinlikler kapsamında, 13 Mart'ta Bedirhan Gökçe konser verecek. 14 Mart günü, Cumhuriyet meydanında düzenlenecek olan Çanakkale Deniz Zaferi Koşusu ve Halk Yürüyüşü ile Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, deniz suyu ve Türk Bayrağından oluşan Kutsal Emanetler, Ankara'ya yola çıkacak.

18 Mart günü etkinlikler bu yıl İskele meydanında gerçekleştirilecek. Sabah saat 08.30'da Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak olan törenler, iskele meydanında devam edecek. Buradaki törenlerin ardından, bir tören de Şehitler Abidesinde düzenlenecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Boğazda resmi geçit töreni, Genelkurmay Başkanlığı Solo Türk Gösterisinin ardından törenler şehitlik ziyareti ile sona erecek. Aynı gün akşamı fener alayı gösterisinin ardından Cumhuriyet Meydanında ünlü sanatçı Kıraç konser verecek. Sergi, konferans ve tiyatro gösterilerinden oluşan etkinlikler, 21 Mart akşamına kadar sürecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bedirhan Gökçe Çanakkale 21 Mart Yerel Haberler

title