Haberler

Taraftarlara yazık etmeyin

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
31.01.2024 05:54

Futbolda her ne kadar ligimizin kalitesi Avrupa'nın dev liglerinden çok gerilerde olsa bile, fanatizm konusunda onları geçtik diyebilirim.

Kulüp başkanları, yöneticiler, divan kurulu üyeleri, spor medyası, federasyon, hakemler sanki el birliği yapmışçasına geçmişte bir arada aynı tribünde maç izleyen, sonrasında aynı tribünde olmasa da aynı stadyumda maç izleyen taraftarları şimdilerde neredeyse birbirlerinden nefret eder hale getirdiler.

Beyler taraftarlara yazık etmeyin. Yeni nesillere kötü örnek olmayın. Futbolun bir oyun bir eğlence olduğunu unutturmayın.

Kendisini gazeteci olarak gören birileri sürekli kaşıyor, ortam gerilsin de nemalansınlar diye. Bazıları hakemleri hedef alıyor, bazıları federasyonu, bazıları da yönetimlerinden futbolcularına kadar kulüpleri.

Böyle olunca aynı takım taraftarlarının aralarında bile ayrışmalar oluyor.

Başkanlar ve yöneticiler kulüplerinin menfaati için konuşuyorlar anlıyorum ama konuştukları dil çoğunlukla kavga tehdit dili oluyor.Federasyon ise her konuşana basıyor cezayı, haklı olarak kulübünün çıkarlarını gözeten de ceza yiyor, haksız olarak konuşanda.

Peki buradaki kıstas nedir? Ceza almamak için konuşmamak mı gerekiyor?

Federasyon ve merkez hakem kurulu hakemler üzerinde etkisini yitirmiş. Çünkü hepsi olmasa da bazı hakemler maalesef maçların sonuçlarını belirler hale gelmişler. Hadi sahadaki hakem önünde olanı biteni görmüyor, ya VAR'dakiler ne yapıyor?

Sıcacık ortamda önlerinde kocaman ekranlar var ama göremiyorlar. Ya görmek istemeyerek maçların sonuçlarına direkt olarak etki ediyorlar yada etmeye yelteniyorlar. Doğal olarak tartışmalara her hafta yenileri ekleniyor, tartışmalar bir türlü bitmek bilmiyor.

Futbol federasyonu VAR konuşmalarının yayınlanması konusunda testler yapıldığını açıkladı bugün, eminim ki VAR konuşmaları açıklanınca da ortalık toz duman olacak ve yine tartışmalar bitmeyecek ama en azından bir iyi niyet gösterisi olarak bu uygulanırsa kimin hakkı yenmiş, kimin hakkı yenmemiş toplum olarak bunu görebileceğiz.

Bunu bile bir gelişme olarak görüyoruz ve sonrada futbolumuz neden gelişmiyor diye düşünüyoruz.

title