Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada İBB Başkanı İmamoğlu'nun gazetecilerle birlikte yaptığı İtalya gezisini eleştirdi. Erdoğan, "Belediyelerin görevi, özel uçaklar tutup gazetecileri şarap festivallerine götürmek değildir." dedi. Erdoğan ayrıca "31 Mart seçimlerinde el değiştiren bazı belediyelerin, görüyoruz ki ilk icraatlarından biri içki tüketiminin yaygınlaştırılması oluyor." ifadelerini kullanarak bu politikaları masum görmediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 3 saat süren Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismini vermeden yaptığı alkol ve gezi eleştirisi dikkat çekti.

"EL DEĞİŞTİREN BELEDİYELERİN İLK İCRAATI İÇKİ TÜKETİMİNİ YAYGINLAŞTIRMAK"

Erdoğan, "Alkol, içki, uyuşturucu gibi insan sağlığını ve aileyi tehdit eden belalarla mücadelede geniş bir yelpazede devletin sorumlulukları ayrıntılı bir şekilde ifade edilmiştir." ifadelerini kullanarak yerel seçimlerde el değiştiren belediyelerde içki tüketiminin yaygınlaştırıldığını söyledi.

"31 Mart seçimlerinde el değiştiren bazı belediyelerin, görüyoruz ki ilk icraatlarından biri içki tüketiminin yaygınlaştırılması oluyor." şeklinde konuşan Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İtalya'nın başkenti Roma'ya gazetecilerle birlikte yaptığı geziyi de eleştirdi.

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

"MASUM ADIMLAR OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUZ"

"Kimse kusura bakmasın belediyelerin görevi kamusal alanda içkiyi özendirici işler yapmak, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil, insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır." diyen Erdoğan sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Biz bunların hiçbirini masum adımlar olarak değerlendirmiyoruz. Aile müessesesiyle bireyin ruh ve vücut sağlığını tehdit eden her türlü politikanın karşısındayız. Nesli ifsat edici girişimlere de müsamahayla yaklaşmayacağız. Güçlü aile yapısının tesisi için üzerimize düşen her görevi sorumluluk bilinciyle adım adım, fert fert planlayarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'da yapılmasıyla ilgili İtalya'daki toplantıya 45'i basın mensubu olmak üzere 73 kişiden oluşan kafileyle gitmiş, hem gezi hem de gezi sırasında kalınan lüks otel ve harcamalar tepki çekmişti.

Geziyle ilgili AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla şu tepkiyi göstermişti: "İstanbullular çalışmayan metrobüsler, yanan otobüsler yüzünden bir yakadan diğer yakaya gidemezken İBB ve CHP yönetimi kiralık yolcu uçağıyla Roma'ya gidiyor... Üstelik İstanbul'dan Roma'ya günde 15'ten fazla tarifeli uçuş varken Ertuğrul Özkök'ün şarap anılarına yenilerini eklemesi tabi ki israf değil!"

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'a "Roma gezisine davet ettiğiniz gazetecilerin harcamalarını İBB mi karşıladı?" sorusunu sormuş Ongun'dan "Bu soru ne yazık ki gazetecileri aşağılayan bakıştır. Yani Türkiye'nin başarısını gözlemleyip yazacak gazeteciler etkinlik masraflarını düşünerek gerçeği yazmayacaklar mı? AİHM duruşmalarda tanıklık yapan gazeteciler dahil herkese yol yiyecek barınma masrafını veriyor; bunu alan gazeteci duruşmada gerçekleri söylemez diyebilir miyiz?

Biz gazetecileri, bizim ya da partimizin propagandası için davet etmedik. Türkiye ve İstanbul'un başarısına ortak olmaları için davet ettik. Büyükelçilik davetlerinde atıştıran içki içen gazetecilerin bunları yapmaması mı gerekir? Bu yanlış bir tartışmadır, gazetecinin sorusu ve haberi üzerinden tartışma yapılmalıdır. Hakikattir önemli olan." yanıtı gelmişti.

Ancak Bildirici, "Medya kuruluşları, Roma gezisinde haber değeri görüyorlarsa gönderdikleri gazetecilerin masraflarını ödemeliydi." ifadeleriyle Ongun'un görüşünü eleştirmişti.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ekrem İmamoğlu İtalya Kabine Masum 3.Sayfa Politika Dünya Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500

Yorumlar (109)

Adem Sevindik:

Taka Reisi,Şaraplardan alınan vergiler haram değil mi,bu şarap fabrikalarını niye kapatamıyorsun.

1366
167
yanıtYanıtla
Erol Aktürk:

İçenden neden korksun millet din vatan bayrak diyerek çalandan korkmalı asıl yani kızmayın kızacaksanız da aymaya bakın

1233
182
yanıtYanıtla
halit kaktüs:

Konuyu saptırmaya gerek yok. Konu belediyenin bütçesi ile yandaş gazetecileri de alıp ultra lüks tatil yaptırmak. Senin benim vergimle olan bir şey bu. Yanlışa yanlış deyin bir kere de.

yanıt140
yanıt178
Sezgin Sezgin:

İmamoğlu, İstanbul’da düzenlenecek olan 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları’nın imza töreni için İtalya'ya gitti....Halit makarna var yermisin

yanıt175
yanıt63
Hsn:

Sezgin,İmamoğlu sosyal yardımları 3 kat artırdık diyordu makarna işi fazlasıyla artık sizde,olimpiyatlar için gittiğini biliyoruz da 73kişiyi götürüp yedirip içirip konaklatıp 15-20milyon civarı parayı neden harcıyor,gitsin kendi maaşıyla yapsın o işleri ya da 2-3kişi gitsinler.3kat Sosyal yardım fazla geldi anlaşılan size

yanıt60
yanıt22
DENİZ KARA :

Sn:Kaktüs,namıdeğer sarayımızın günlük masrafı 15 milyoncuk,bunlar kimin vergisi,burdan kimler nemalanıyor,Devletimiz tasarrufa gidiyor ama saraya ve diyanete uğramıyor...

yanıt85
yanıt25
Jack Bigger:

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanının uğraştığı şeylere bakar mısınız!

1159
154
yanıtYanıtla
ahmet:

baktık evet çok doğru bir tepki.

yanıt119
yanıt168
YalancıSavar:

Ha diyorsun ki bizim yanlışlarımızı açığa vurmak olmuyor. Niye?

yanıt50
yanıt18
faruk merttürk:

Milletin hayatına müdahale etmekten asla vazgeçmeyecek.

yanıt40
yanıt13
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title