Haberler

Şampiyonluk yolunda kaldı 6 maç

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
17.04.2024 03:26

Süper Lig de deyim yerindeyse dananın kuyruğu en geç 6 maç sonra kopacak. Bana kalırsa 2-3 haftaya bu iş biter ama en nihayetinde ligde 6 hafta sonra şampiyon kesin olarak belli olacak.

Süper Lig de 2023-2024 sezonu şampiyonu kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi? İşte bu sorunun cevabının netleşmesi için kalan 6 haftanın her haftası bize ipuçları sunacak. Galatasaray şuan da daha avantajlı durumda; şöyle ki son 6 haftaya girilirken hem rakibi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde hem de sondan bir hafta önce oynanacak derbi maçını kendi taraftarı önünde kendi stadında oynayacak.

Galatasaray'ın kırılma maçı bana göre Kasımpaşa'yı yendiği karşılaşmaydı, o maçı kazanırsa önü açılır diye düşünüyordum ama futbolda hiç bir şey önceden kesin olarak bilenemeyeceği için yine de erken konuşmak yanlış olur.

Galatasaray avantajlı çünkü kalan 6 maçından 5'ini kazanır ve evinde Fenerbahçe'den 1 puan bile alırsa şampiyon olur, Fenerbahçe'nin ise şampiyon olabilmesi için kalan tüm maçlarını buna deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçı da dahil kazanması gerekiyor.

Galatasaray geçen sezonun şampiyonu olarak daha avantajlı, çünkü her ne kadar bu sezonun transferlerinden istediği verimi alamasa da geçen sezondan kalan oturmuş kadrosu ile maçlarını kazanıyor. Muslera ve Icardi faktörleri var ayrıca, Fenerbahçe ise rakibine göre daha dezavantajlı, çünkü hem bu sezon kurulan yeni bir kadrosu var hem de 9 sezondan bu yana şampiyon olamamanın verdiği stres onları çok zorluyor.

Fenerbahçe yönetimi hem takımlarının üzerindeki bu stresi görüyor, hem de Galatasaray'ın avantajlı yönlerini iyi biliyor ve o yüzden ortaya attıkları iddialar, algılarla ve sert çıkışlarla saha içindeki takımı saha dışından desteklemeye çalışıyorlar.

Özellikle Erden Timur üzerinden yürütülen Galatasaray'ı yıpratma çabaları Tff, Mhk, Pfdk, yabancı hakem vs türünden oluşturulan algılarla nereye kadar gidecek göreceğiz ama bu Fenerbahçe'ye avantaj mı sağlayacak yoksa zarar verecek onu şuan kestirmek mümkün değil.

Fenerbahçe'nin süper kupa maçına as takımla çıkmaması bile Galatasaray'dan ne kadar çekindiğini gösteriyor, olası bir mağlubiyette takımın olumsuz etkilenmesinden korkulduğu için Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılındaki böylesi önemli bir kupadan feragat edildi. Fenerbahçe yönetimi saha içindeki takımı saha dışında oluşturulan algılarla desteklemeye çalışırken süper kupa maçına as takımla çıkılmaması bir çelişkiydi bana göre.

Sonuçta gelecekte neler olacağını göremesek, bilemesek bile zaman akıp gidiyor ve ne olursa olsun en geç 6 maç sonra merak edilen gün gelip çatacak. Tabii ki hem Galatasaray tarafı hem Fenerbahçe tarafı şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor. Sonuç olarak kim hak ediyorsa o kazansın, kazanan Türk futbolu olsun diyorum.

title