Haberler

Galatasaray’dan demir yumruk

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
08.03.2024 10:46

Galatasaray şampiyonluk yolunda Rizespor karşısında 6 gol ile kazanarak hem Fenerbahçe'ye gözdağı verdi hem de tüm eksiklerine rağmen takım olduğunu göstermiş oldu.

Galatasaray'da sağ bek Aurier yok yerinde sakatlığı bulunan Kaan Ayhan oynamaya çalışıyor, sonra o da sakatlanarak çıkıyor Barış Alper sağ beke geçiyor. Stoper Abdülkerim yok, Sanchez yok Nelsson'un yanında Berkan stoper oynuyor. Sezon başından bu yana bir türlü başarılı olamayan Zaha, Tete, Ziyech, Ndombele yedek kulübesinde otururken, Oliveira kadroda yok.

Köhn ve Torreira Galatasaray'daki ilk gollerini atarken, Kerem Demirbay kariyerinde ilk kez hat trick yaptı. Kerem Demirbay'ın üçüncü golünde İcardi'nin penaltıyı atmayıp Kerem Demirbay'a bırakması takım olgusu anlamında çok şey anlatıyordu.

İcardi penaltıyı Kerem Demirbay'a bırakarak jest yaparken, son dakikalarda kendisi de bir gol atarak gol orucuna son verdi. Galatasaray'da stoper oynayan Berkan, birkaç kritik müdahalesi yanında hata yapmadan oynayarak güven verdi. Köhn soldan gidiyor geliyor, bazen arkaya adam kaçırıyor ama çabukluğu bir avantaj. Sağ da Kaan Ayhan rakibinin müdahalesi ile sakatlanarak oyundan çıktıktan sonra Barış Alper sağ beke geçti, Kaan Ayhan'ın yerine oyuna dahil olan Zaha sağ kanada geçti ama yine etkisizdi. Orta sahada Torreira ile Kerem Demirbay ileri geri çalışarak hem hücumları organize ettiler hem de savunmaya yardım ettiler.

İleride Kerem Aktürkoğlu iyi niyetle çok çalışıyor ama bazı maçlarda istediklerini yapamıyor, bu maçta onlardan biriydi. İcardi ise aylardır devam eden sakatlığını atlattı ama form olarak geçtiğimiz sezonki İcardi'nin çok uzağında. Buna rağmen bu akşam attığı gol ile moral buldu.

Hafta arasında Rizespor'lu futbolculara Galatasaray galibiyeti için yüksek prim verileceği konusu çok konuşuldu ama maçta gördük ki Rizespor takımı o primi alacak kalitede ve kapasitede değil.

Galatasaray şampiyon olur mu bilemem ama ateşi yakmış görünüyor.

title