Haberler

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Güncelleme:

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Reisi'nin ölümünün ardından ülkenin 50 gün içinde seçime gideceğini belirtti. Reisi'nin yerine geçici olarak yardımcısı Muhammed Muhbir atandı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, Azerbaycan sınırındaki baraj açılışından Tebriz kentine dönerken olumsuz hava koşulları nedeniyle düştü. Dağlık bölgedeki zor koşullar nedeniyle arama çalışmaları hızlı ilerleyemedi. Türkiye'nin arama kurtarma çalışmalarına yardım teklifinin kabul edilmesi üzerine bölgeye gönderilen AKINCI silahlı insansız hava aracı, helikopter enkazının bulunduğu noktayı tespit etti. Reisi başta olmak üzere helikopterde bulunan 9 kişi hayatını kaybetti.

HAMANEY'DEN "50 GÜN İÇİNDE SEÇİM" MESAJI

Dini lider Ali Hamaney, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölüm haberini büyük bir üzüntüyle aldığını söyledi. Reisi'nin yardımcısı Muhammed Muhbir'in ülkeyi 50 gün içerisinde seçime götüreceği mesajını veren Hamaney, İran'da beş günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

REİSİ'NİN YERİNE GEÇİCİ OLARAK MUHBİR ATANDI

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yerine yardımcısı Muhammed Muhbir geçici olarak atanırken, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın yerine de yardımcısı Ali Bagheri Kani getirildi. İran'ın yeni Dışişleri Bakanı Bagheri, Batılı ülkelerle Tahran yönetimi arasında yürütülen görüşmelerde nükleer baş müzakereci olarak yer alıyordu. Reisi'nin yerine seçilecek olan yeni cumhurbaşkanının ülkeyi 4 yıl boyunca yönetmesi bekleniyor.

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldıMuhammed Muhbir

MUHAMMED MUHBİR KİMDİR?

1 Eylül 1955 doğumlu Muhbir de Reisi gibi tüm devlet meselelerinde son sözü söyleyen Dini Lider Ali Hamaney'e yakın biri olarak biliniyor. Muhbir, Reisi'nin cumhurbaşkanı seçildiği 2021 yılında cumhurbaşkanı birinci yardımcısı oldu.

Reuters'a konuşan kaynaklar, Muhbir'in Ekim ayında Moskova'yı ziyaret eden ve Rus ordusuna karadan karaya füzeler ve daha fazla insansız hava aracı tedarik etmeyi kabul eden İranlı yetkililerden oluşan ekibin bir üyesi olduğunu söyledi. Ekipte İran Devrim Muhafızları'ndan iki üst düzey yetkili ve Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'nden bir yetkili de yer alıyordu.

Muhbir daha önce dini lidere bağlı bir yatırım fonu olan Setad'ın başkanlığını yürütüyordu. Avrupa Birliği 2010 yılında Muhbir'i "nükleer veya balistik füze faaliyetlerine" karıştığı iddiasıyla yaptırım uyguladığı kişi ve kuruluşlar listesine dahil etti. İki yıl sonra ise listeden çıkardı. ABD Hazine Bakanlığı 2013 yılında Setad'ı ve yönettiği 37 şirketi yaptırım uygulanan kuruluşlar listesine ekledi.

Haberler.com / Eymen Dursun - Dünya

Ali Hamaney İran Orta Doğu Politika Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (13)

Ali Tokgönül:

Çok normal . Peygamber efendimiz vefat ettiğinde de daha kabrine konmadan sen mi halife olacaksın ben mi olacağım derdine düşmüşlerdi . Tuhaf olan bir şey yok . Müslümanların özelliklerinden bir hareket .

43
68
yanıtYanıtla
KILIÇ ASLAN:

Allah'dan korkun. Bilmiyorsanız yazmayın. Öyle bir zamanda namazını kim kıldıracaktı örneğin ? Yoldan geçen birisi kıldıracakdı ve bunu o kadar kalabalık kabul mu edecekti ? Hiç mantık kuramıyor musunuz? Hiç kimse sen mi olacaksın ben mi derdine düşmemiş, ben olacağım dememiş, Hz. Ebu Bekirin olmasını istemişlerdir. Burada halkın kendisine daha yakın görmesi sebebiyle başka birisinin olmasını istemesi ayrıdır. Sizin söylediğiniz saçmalık apayrı

yanıt46
yanıt9
Ali Tokgönül:

Bak KILIÇ ASLAN . Ebubekir hemen hemen kendi yaşında olan peygambere kızını veriyor ( Doğru mu ) Gene peygamber kendi yaşıtı ( Bir iki yaş farklı ) Osman'a iki kızını veriyor . Ömer kendinden bir kaç yaş küçük Ali'ni kızını ( Ümmü külsüm ) alıyor ... Bak ne diyeceğim sana . Cenaze yıkanmasında bunlar neredeydi KILIÇ ASLAN ?

yanıt8
yanıt30
H. ALCHN:

Devlet başsız kalmaz. Kaos kargaşa tartışma yaşanmadan hemen biri hörevi almış. Yanlış bir şey değişki. Manşet olmamış

55
2
yanıtYanıtla
suleyman altıntaş:

Devlet yapılanmalarında devamlılık esastır.

46
2
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Adamın soyadında hayır yok. Amerika'ya muhbirlik yapabilir.

20
6
yanıtYanıtla
İsim Durmaz:

????????Tespit on numara

yanıt4
yanıt1
Bükücü:

Bunu da buraya yazıyorum. Bu işin içinde yüzde 100 İran'ın parmağı var

14
8
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Ne yapsalardı orayı boş mu bıraksalardı. Etrafta israil gibi bir terörist varken.

11
2
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

SUIKAST. ABD VE IRAN PLANI

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title