Haberler

Şehitlere Hüzünlü Veda

Hakkari'de teröristlerde çıkan çatışmada şehit olan 1 emniyet amiri ve 2 polis memurunun cenazeleri Van'da düzenlenen törenin ardından hüzünle memleketlerine uğurlandı.

Hakkari'de teröristlerde çıkan çatışmada şehit olan 1 emniyet amiri ve 2 polis memurunun cenazeleri Van'da düzenlenen törenin ardından hüzünle memleketlerine uğurlandı.

Hakkari'ye geçici görevle gittiği öğrenilen şehit Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu ile polis memurları Okan Koç ve Ertuğrul Polat için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Helikopter Filo Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene, Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, AK Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, şehit Ertuğrul Polat'ın 6 aylık çocuğu ve eşi ile silah arkadaşları katıldı. Saygı duruşu ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Hakkari İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, hain saldırılar karşısında yılmadan görevlerini sürdüreceklerini söyledi. Daha sonra Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kuran'ı Kerim okuyarak şehit olan polis memurları için dua etti. Okunan duanın ardından şehit Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu ile polis memuru Okan Koç'un cenazeleri Ankara'ya, polis memuru Ertuğrul Polat'ın cenazesi ise Gaziantep'e gönderildi.

Hakkari'deki saldırıda şehit olan polis memuru Okan Koç'un eşi Hatice Koç, törene katılanları duygulandırdı. Eşini gözyaşları ve dualarla uğurlayan Koç'u, yanındaki yakınları ve eşinin mesai arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Şehit eşinin kızı Nehir'e sıkıca sarılıp "Kızım bak baban burada" diyerek gözyaşlarına hakim olamaması yürekleri dağladı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalçın Dizdaroğlu Okan Koç Hakkari Yerel Haberler

title