Haberler

Türk,Bucak Aşireti'nin Lideri İle Görüştü

Güncelleme:

Demokratik Toplum Partisi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa'da Bucak aşiretinin önde gelen isimlerinden CHP eski İl Başkanı Ferhat Karataş ile görüştü.

Bir dönem PKK ile savaş halinde olan Güneydoğu'nun en güçlü aşiretlerinden Bucakların, BDP'den aday olmak için parti kurmayları ile görüşme halinde olduğu iddia edilirken, Demokratik Toplum Partisi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün geçtiğimiz hafta Urfa'ya gelerek Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevinden istifa eden Avukat Ferhat Karataş ile görüştüğü ortaya çıktı.

DAHA ÖNCEDEN AK PARTİ İLE DE GÖRÜŞMELER YAPILMIŞTI

Bucak'lar daha önceden de AK Parti ve Saadet Partisi'ne de başvurmuştu. AK Parti'ye müracaat eden Bucak'ların, özellikle AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın sıcak bakmaması üzerine partiye geçişlerinin kabul edilmediği ileri sürülürken, son olarak Saadet Partisi'ne geçiş yapılacağı yönünde bilgiler gelmeye başladı. Özellikle Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın belediye meclis üyeleriyle yaptığı istişare doğrultusunda Saadet Partisi isminin ön plana çıkması üzerine, Bucak'larla Saadet Partisi yetkilileri arasında görüşmeler yapıldı. İki tarafın da sıcak yaklaşım göstermemesi üzerine en büyük hamle Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) geldi.

AHMET TÜRK ŞANLIURFA'YA GELDİ

BDP adına görüşmeler yapmak üzere Demokratik Toplum Partisi (DTK) Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün basından gizlenerek Şanlıurfa'ya geldiği ortaya çıktı. Bucak ailesinden ve BDP ile ilişkileri iyi olan CHP eski İl Başkanı Av. Ferhat Karataş ile Ahmet Türk arasında da görüşme yapıldığı öğrenildi. Şanlıurfa'da BDP'yi desteklemesi konusunda Bucak'larla anlaşmaya varıldığı öne sürülürken, Siverek'te kimin aday olacağı konusunda görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

MİLLİYET DE YAZDI

Milliyet Gazetesi'nde de yer alan haberde, Siverek'te etkili aday arayışına giren BDP'nin, seçimi kazanmak için Bucak ailesi ile temas kurduğu, BDP yönetiminin altı ay önce de bölgenin etkili aşiret ve aileleri ile altı ay önce görüşerek çözüm sürecine destek sunmalarını istediği belirtildi. Bu kapsamda Bucak'larla da Siverek'te bir araya gelindiği, Bucak'larla görüşmeyi DTK Eşbaşkanı Türk'ün sürdürdüğü ikinci teması da bir süre önce gerçekleştiği yayımlandı.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Murat Bucak Ahmet Türk Dtp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title