Haberler

Yurt genelinde Cumhuriyetin 100. yılı coşkusu

Güncelleme:

Yurt genelinde Cumhuriyetin 100. yılı coşkusu Manisa'nın ilçelerinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Manisa'nın Salihli, Sarıgöl, Soma, Selendi ve Alaşehir ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlamalar düzenlendi.

Yurt genelinde Cumhuriyetin 100. yılı coşkusu

MANİSA) - Manisa'nın ilçelerinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

MANİSA - Manisa'nın Salihli, Sarıgöl, Soma, Selendi ve Alaşehir ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlamalar düzenlendi.

Manisa'nın Salihli, Sarıgöl, Soma, Selendi ve Alaşehir ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yılı coşkuyla kutlandı.

Salihli'deki tören, kaymakamlık makamında Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam'ın tebriklerin kabulüyle başladı. Makamdaki törenin ardından Devlet Bahçeli Kent Meydanı'nda devam eden programda Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın halkın ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Cumhuriyeti Yolculuğu" gösterilerinin ardın Lidya Sanat Gençlik ve Spor Kulübü ekibinin gösterileri sergilendi. Kutlama programında Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilerinin ödüllendirilmesi ve Merkez Anadolu Lisesi Bando ekibi eşliğindeki kortej geçişi ile son buldu.

Kutlama programına Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam ve Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, kurum müdürleri, oda ve kooperatif başkanları, gaziler, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Osmaniye'de Cumhuriyet'in 100.yılı coşkuyla kutlandı

OSMANİYE - Osmaniye'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Osmaniye Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Erdinç Yılmaz, 12'nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı Kadir Kara, Milletvekilleri Seydi Gülsoy, Asu Kaya, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.mutluluğunu, gururunu yaşıyorum" dedi.

Konuşmanın ardından, öğretmenlerden oluşan ekip, zeybek gösterisini sergiledi. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği marşlara, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik ettiler. 7 Ocak Halkoyunları Topluluğu ekibi, yöresel oyunlarını sundu. Ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Samet Aybaba Spor Okulu öğrencilerinin bayrak gösterisi ise beğeniyle izlendi. İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Tabur Komutanlığı'na bağlı komandoların sunduğu tüfekli gösteri sırasında seyircilerin arasından tören alanına giren yaşlı kadın komandolara üzerinde Türk Bayrağı bulunan tişört hediye etmek istedi bu sırada yanına gelen komandonun başından öpen yaşlı kadın izleyicileri duygulandırdı. Jimnastik ve Tekvando gösterilerinin ardından tören geçişi yapıldı.. Bayrak ve Flamalar, Yaya Askeri Birlikler, JÖH ve PÖH Ekibi, Muharip Gaziler, Öğrenciler, Sporcular, İzciler, Mehter Takımı ve kurumların donanımlı araçlarının geçişleri izlendi. Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama törenleri, kırmızı beyaz balonların havaya bırakılmasıyla sona erdi.

Cumhuriyetin 100. yılı Iğdır'da büyük coşku ile kutlandı

IĞDIR - Iğdır'da Cumhuriyetin 100. yılı düzenlenen tören ile coşku içinde kutlandı.

Tüm yurtta olduğu Iğdır'da da Cumhuriyetin 100. yılı düzenlenen tören ile kutlandı. Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vali ve Belediye Başkanı Ercan Turan ile Garnizon Komutanı Piyade Albay Cavit Tütüncü halkın bayramını kutladı. Törende günün anlamını belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Daha sonra ise çeşitli gösteriler düzenlendi. Vali Turan, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyetin ilan edildiğini belirterek; "Cumhuriyetin kuruluşunda bu kutlu yolda yediden yetmişe kenetlenen milletimiz bugünde birlik ve beraberlik içinde geleceğini inşa etmektedir." dedi. Törende, Iğdır İl Jandarma Komutanlığı, Suveren Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevi komandoların silahlarıyla yaptığı gösteri ilgi gördü.

Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlandı

-29 Ekim Cumhuriyet Bayramında komandoların gösterisi nefes kesti

ELAZIĞ - Cumhuriyetin 100. yılı ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da coşkuyla kutlandı. Törende, komandoların gösterisi nefes kesti.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü, ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da coşkuyla kutlandı. Bu çerçeve Valilik önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Vali Toraman, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı gerçekleştirdi.

Konuşmanın ardından program, öğrencilerin şiirlerini okuması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. Daha sonra Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı ve komandolar gösterisini sundu. Komandoların yaptığı gösteri büyük ilgi gördü. Öğrencilerin tiyatro gösterisinin ardından il protokolü cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Program, geçiş töreni ile sona erdi.

Yalova'da cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlanıyor

YALOVA - Yalova'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çeşitli törenlerle kutlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümü nedeniyle Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören düzenlendi. Tören Vali Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Albay Cenk Topuz ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, tören alanını gezerek vatandaşların bayramlarını kutladı.

Ardından Yalova Hava Meydan Komutanlığı'n ait 3 eğitim uçağı meydan üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Törende konuşan Vali Kaya, "Cumhuriyetin 100. yılını sizlerle kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyim. Cumhuriyete gönül veren siz değerli hemşehrilerimizi muhabbetle selamlıyorum. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Programda ayrıca kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarına dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi.

Kutlama programı halk oyunları gösterilerinin ardından yapılan geçiş töreniyle sona erdi.

Kutlamaya AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet'in 100. yılı Kahta'da çeşitli etkinliklerle kutlandı

ADIYAMAN - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı coşkuyla kutlandı.

Kahta Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törene Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Nurullah Şahin tarafından öğrencilerin ve halkın bayramı kutlandı.

Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması Şehit Medet Mat Ortaokulu Müdürü Sırrı Deniz tarafından yapıldı.

Çankırı'da Cumhuriyetin 100. Yılı coşkusu

ÇANKIRI - Çankırı'da 29 Ekim Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı, komandıların silahlı gösterileri izleyenleri mest etti

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı tüm yurtta çeşitli etkinliklere kutlanmaya devam ediliyor. Çankırı'da da valilik tarafından koordine edilen programda, bulvar trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar, caddeleri doldururken, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte törene katılanların bayramını kutladı. Ardından, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu ve öğrenciler, Cumhuriyet şiirlerini söyledi. Çeşitli halk oyunlarıyla devam eden program, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ekiplerinin silahlı gösterisi ve resmi araç konvoyu ile sona ererken izleyicilerden büyük alkış topladı.

Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Harun Çiftçi, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Rize'de Cumhuriyetin 100. Yılı coşkuyla kutlandı

RİZE - Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü Rize'de yediden yetmişe herkesin katılımı ile coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü her ilde olduğu gibi Rize'de de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin valilik önünde bulunan herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Valilik önünde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yapmış olduğu çeşitli etkinliklerle program sürdü. Jandarma Komutanlığına bağlı arama köpekleri de gösterilere dahil oldu. Programın sonunda da kortej yürüyüşü gerçekleşti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Bayramı Alaşehir 29 Ekim Selendi Sarıgöl Salihli Manisa Soma Belediye Genel Yerel Haberler

title