Haberler

"Kelkit'in Kültür Envanteri" Projesi

Kelkit Belediye Başkanı Duran: "İlçemiz hem altyapı hem üstyapı hem de kültürel faaliyetler noktasında bambaşka bir hale geldi"

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, ilçenin hem altyapı hem üstyapı hem de kültürel faaliyet noktasında bambaşka bir hale geldiğini söyledi.

Duran, ilçe merkezindeki bir iş yerinde düzenlediği basın toplantısında, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen, " Kelkit'in Kültür Envanteri" projesinin sona ermesi dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Üç ay önce başlanan proje kapsamında 80 bin lira harcandığını ifade eden Duran, şunları kaydetti:

"İlçemizin kültür envanteri çıkarılarak, 'Diyar-ı Kelkit' adı altında kitaplaştırıldı. Kelkit Belgeseli hazırlandı ve Kelkit türküleri kayıt altına alındı. Bu eserle ilçemizin tarihini, gelenek ve göreneklerini, folklorunu, demokrasi ve Cumhuriyete olan inancını ve günümüzdeki yaşam şartlarını gelecek nesillere taşımayı amaçladık. İlçemiz hem altyapı hem üstyapı hem de kültürel faaliyetler noktasında bambaşka bir hale geldi." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Karadeniz Muammer Duran Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title