Haberler

Karadeniz'de nadir görülen Kalkan balığı 7 bin TL'ye satıldı

Güncelleme:

Rize'de balıkçı ağına takılan ve nadir görülen kalkan balığı, tezgaha gelir gelmez 7 bin TL'den müşteri buldu. Balıkçı esnafı, kalkan balığının Karadeniz'de az bulunduğunu ve yüksek fiyatlara satıldığını söyledi.

Karadeniz'de nadir görülen kalkan balığı Rize'nin Pazar ilçe sahilinde balıkçı ağına takıldı. Balığı tezgaha getirerek müşterilere satışa sunan esnaf, balığa 7 bin TL'den anında müşteri buldu.

Karadeniz'de nadir görülen Kalkan balığı 7 bin TL'ye satıldı

Pazar ilçesinde Kardeşler Balıkçılık'ta tezgaha gelir gelmez satılan 7 kg ağırlığındaki kalkan balığı, bir süre askıda kalınca vatandaşların da ilgisini çekti. Kimileri o anları ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çekti.

Karadeniz'de nadir görülen Kalkan balığı 7 bin TL'ye satıldı

"TEZGAHA GELİR GELMEZ 7 BİN TL'DEN SATILDI"

Karadeniz'de kalkan balığının nadir olarak bulunduğunu söyleyen balıkçı esnafı Murat Kurt, "Genelde nisan ve mayıs aylarında denizlerimizde gözükür. Pahalı bir balık olduğu için herkes alamıyor. Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde daha çok rağbet görüyor. Bugün ise tezgaha gelir gelmez kilosu bin TL, kendisi 7 bin TL'den anında satıldı. Normalde kalkan ağı derler özel bir ağ ile yakalanır. Bir de gırgırlar, istavrit ağına sardığında orada çıkar. Bazen hamsi ağında da çıkar. Büyük gırgırlarda da yakalanabiliyor" dedi.

Karadeniz'de nadir görülen Kalkan balığı 7 bin TL'ye satıldı

Kurt, kalkan balığı müşterilerinin özel olduğunu ifade ederek Karadeniz'de az yakalandığı için fiyatına bakılmaksızın iyi fiyatlara satılabildiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Rize Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Ali :

Maşallah istavrit Karadeniz'de 50 lira. Bizim burada(Muğla) 180 lira. Karadenizliler bu yönden çok şanslı. Karadeniz'de olsam her gün balık yerim... :)

32
9
yanıtYanıtla
Erhan Sarac:

Senin oraya o balık uçarak gelmiyor otobandan gelirken ödenen paralar mazot olmuş 50 tl oy verirken o zaman düşün makarnacı ,

yanıt32
yanıt87
Ali :

Erhan Sarac Ben ne yazdım sen ne anladın? Karadenizlilerin şanslı olduğunu söyledim. Elbelle biliyorum buraya gelene kadar nakliye esnasındaki giderleri. Makarnacı da değilim. Adam gibi yorum yap...

yanıt80
yanıt5
Musa Topal:

Makarnayi seviyorum. E ne olacak simdi? Millet etden bikmis..bazilarida o cagda kalmis. Dünya düz.

yanıt10
yanıt7
Güray Dilli :

Rekor deyince yirmi bin falan sandım. Denizi trollemekten balık kalmadı. Tezgahta doğru dürüst balık yok. Hamsiyi ileride mumla ararsak şaşırmam

24
0
yanıtYanıtla
zırzop:

denizlermiz denetlenmiyor, tezgahtaki ürünler çok küçük yavru gece denetimleri yok trolcüler gizli gizli ağ atıyor küçük büyük avlanması yasak ne varsa süpürüyorlar, şikayet ediyorsun takip eden yok yakında tüm denizlerimizde balık biter

19
1
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Tüm balıklar vatandaş için Kalkan durumunda. hiç inen yok.

14
0
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

yav yazık günahtır, bıraksaydınız denizde yüzseydi bee..

8
3
yanıtYanıtla
Serkan Aygun:

O deyilde günlük taze yerli sütte varmış

3
0
yanıtYanıtla
MUHAMMET ÇAKIR:

balık sütü o :))

yanıt0
yanıt0
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title