Haberler

Hakkari'de 3 Polisin Şehit Edilmesine İlişkin Dava

Hakkari'ye bağlı Kırıkdağ köyünde terör örgütü PKK üyelerinin düzenlediği ve 3 özel harekat polisinin şehit olduğu saldırıda teröristlere destek verdiği iddiasıyla yargılanan 12 kişi, ayrı ayrı altışar yıl üçer ay hapis cezasına çarptırıldı.

CEMAL AŞAN - Hakkari'ye bağlı Kırıkdağ köyünde terör örgütü PKK üyelerinin düzenlediği ve 3 özel harekat polisinin şehit olduğu saldırıda teröristlere destek verdiği iddiasıyla yargılanan 12 kişi, ayrı ayrı altışar yıl üçer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Kırıkdağ köyünde çıkan çatışmada teröristlere yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Musa Adıyaman, Şakir Adıyaman, Ayhan Adıyaman, Abdullah Adıyaman, Orhan Adıyaman, Eyüp Adıyaman, Salman Adıyaman, Ahmet Yiğit, Semra Yiğit, Aziz Akdoğan, Hediye Cami ve İdris Gümüşlü hakkında, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Davanın önceki gün görülen karar duruşmasında, mahkeme heyeti 7'si tutuklu 12 sanığa "Terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 75 yıl hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Duruşmada alınan kararla birlikte tutuklu sanıklardan Şakir Adıyaman, Abdullah Adıyaman ve Ahmet Yiğit tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Aziz Akdoğan, Hediye Cami, İdris Gümüşlü ve Salman Adıyaman'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Davanın avukatlarından Kerem Akdoğan, yargılaması devam eden 12 sanığın tamamına örgüt üyeliği suçunun alt sınırı olan altışar yıl üçer ay hapis cezası verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kırıkdağ köyünde yaşanan çatışmanın ardından düzenlenen operasyonda 12 kişi saldırıya destek verdikleri için gözaltına alınmıştı. Biz bu insanların çatışma ile alakalarının olduğunu düşünmüyoruz. Ancak bazı gizli tanık ifadeleri ve soyut iddialarla müvekkillerimize ceza verildi. Ayrıca karar duruşmasında da tutuklu bulunan sanıklardan 3'ü hükmen tahliye edildi. Biz diğer sanıkların da aynı şekilde tahliye edilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Mahkeme başkanı da tüm sanıkların tahliye edilmesi yönünde duruşmada görüş bildirdi. Biz de bunun üzerine bir üst mahkeme olan Van 6. Ağır Ceza Mahkemesine diğer tutukluların da tahliye edilmesi için itiraz dilekçesi vereceğiz. Önümüzdeki hafta içinde bu itirazlarımızla ilgili karar verilmesini bekliyoruz."

19 Ekim 2012'de bir ihbar üzerine Kırıkdağ köyüne giden polislere yönelik terör örgütü PKK üyelerinin düzenlediği saldırıda, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli emniyet amiri Yalçın Dizdaroğlu ile polis memurları Okan Koç ve Ertuğrul Polat şehit olmuştu. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Hakkari Eyüp Yerel Haberler

title