Haberler

Gümüşhane'de YGS Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

YGS öncesinde Gümüşhane Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğünce Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleşme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23 Mart 2014 tarihinde yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğünce Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı.

ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı ve İl Sınav Koordinatörü GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın başkanlığında rektörlük makamında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Emniyet Müdür Yardımcısı Kazim Gül, Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Şükrü Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Ruşen Kalaycı katıldı.

ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, burada yaptığı konuşmada, adayların mağduriyet yaşamamaları için sınav binalarına giderken sınava giriş belgeleri ile nüfus cüzdanlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlattı.

Sınavın huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için tüm yetkili, görevli ve vatandaşlara önemli vazifeler düştüğünü ifade eden Günaydın, sınava girecek adaylara başarılar diledi.

ÖSYM Başkanlığının belirlediği gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, sınavın tüm aşamalarının güvenli ve kurallara uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için sınav öncesi, esnası ve sonrasında uygulanacak bazı tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda alınan kararlardan bazıları şöyle: "ÖSYM tarafından açıklanan güvenlik tedbirlerinin titizlikle yerine getirilmesinin sağlanması. Sınav evraklarının ilimize gelişinden gidişine kadar güvenliğinin sağlanması, Nüfus cüzdanını olmayan adayların mağdur olmaması için İl Nüfus Müdürlüğü'nün sınav günü 07: 00 ile 10: 00 saatleri arasında açık tutulması. Acil durumlarda kullanılmak üzere İl Sınav Koordinatörlüğü'nde kullanılmak üzere 2 adet aracın hazır tutulması. Adayların sınav binalarına ulaşım sorunu yaşamamaları için belediyece toplu taşıma araçlarının sayısının artırılması. Adayların mağdur olmamaları için diğer tedbirlerin alınması ve ilgililere bilgilendirme yapılması (Elektrik kesintisi olmaması, seçim propaganda araçlarının sınav günü saat 14: 00'a kadar yayın yapmamaları konusunda uyarılması, trafik düzeninin sağlanması vb.)" - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsan Günaydın Cahit Karatepe 23 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title