Haberler

Fiziksel Engelli İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Tekerlekli Sandalye Sevinci

Uşak'ta, Milli Eğitim Bakanlığı ile Can Suyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Arasında İmzalanan Protokol Kapsamında Maddi Durumu Olmayan Fiziksel Engelli 16 Öğrenciye Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, Maddi Durumu Olmayan 16 İlköğretim Okulu Öğrencisine Tekerlekli Sandalyelerini Evlerine Giderek Teslim Etti.

Uşak'ta, Milli Eğitim Bakanlığı ile Can Suyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında maddi durumu olmayan fiziksel engelli 16 öğrenciye tekerlekli sandalye dağıtıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, maddi durumu olmayan 16 ilköğretim okulu öğrencisine tekerlekli sandalyelerini evlerine giderek teslim etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Can Suyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Uşak'ta fiziksel engelli 16 ilköğretim okulu öğrencisine tekerlekli sandalye verildi. Proje kapsamında geçen Haziran ayında Uşak'ta tekerlekli sandalye ihtiyacı olan öğrencilerin tespit edildiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, öğrencileri yormamak ve aileleri ziyaret etmek amacıyla tekerlekli sandalyeleri öğrencilerin evlerinde teslim etmeye kararlaştırdıklarını ifade etti.

16 Öğrenciye tekerlekli sandalyelerini düzenlenen tören yerine evlerinde teslim etmeyi daha doğru bulduklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Düzgün, "İl genelinde ilköğretim okullarında toplam 16 fiziksel engelli öğrencimiz vardı. Bu öğrencilerimizin 11 tanesi merkezde, 4 öğrencimiz Eşme'de 1 öğrencimiz de Ulubey'de eğitim öğretim görüyor. Bu öğrencilerimizin tümüne tekerlekli sandalye verildi. Artık çocuklarımız eğitim öğretimlerine daha rahat devam edecek. Çocuklarımız okullara annelerinin sırtlarında gelip gidiyordu. Artık tekerlekli sandalyelerde okula gidip gelebilecek. Bu çocuklarımızı ve ailelerini sevindirdiği kadar bizleri de memnun etti.Öğrencilerimizi sandalyelerini evlerinde teslim edip hem ziyaret etmiş olduk hem de aileleriyle dertleşip moral verdik." dedi.

Tekerlekli sandalye alan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Öğrencisi yedinci sınıf öğrencisi Elif Yaşar (14), "Annem beni okula sırtında götürüyordu. Artık tekerlekli sandalye ile okula gideceğim. Çok mutluyum. Arkadaşlarımla bahçede vakit geçirebileceğim" diye konuştu.

Doğuştan ayakları tutmayan Atatürk İlköğretim Okulu beşinci sınıf öğrencisi Murat Kaya ise tekerlekli sandalyeyle tek başına okula gidebileceğini söylerken, "Herkese teşekkür ediyorum. Artık derslerime daha çok çalışacağım." Diyerek mutluluğunu dile getirdi.

(KY-Mİ-

(KY-Mİ-)

06.02.2008 09:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title