Haberler

Edkik Cumhuriyet Bayramını Munzur Akbaba Zirvesinde Kutladı

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Munzur Akbaba zirvesine yaptığı 4.Geleneksel Cumhuriyet tırmanışını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Munzur Akbaba zirvesine yaptığı 4.Geleneksel Cumhuriyet tırmanışını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü, İstanbul Kartal Dağcılık Kulübü, İzmir Zirve Dağcılık Kulübü, Tunceli Dağcılık Kulübü ve Erzurum'dan iki dağcının da katıldığı toplam 18 kişilik dağcı 29 Ekim 2013 tarihinde Cumhuriyet tırmanışına katıldılar.

7 saat süren zorlu tırmanışı başarılı bir şekilde bitiren dağcılar şanlı Türk Bayrağını Munzur Dağları'nın en yüksek zirvesi olan 3 bin 445 metre yükseklikteki Akbaba 'da dalgalandırdılar. Gerçekleşen tırmanış ile ilgili olarak bir açıklama yapan EDKİK Başkanı öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal "Cumhuriyetin kuruluşu başta olmak üzere vatan uğrunda şehit düşen kahraman mehmetçiklerimizi anmak için bu tırmanışı yaptık. Zirvede saygı duruşu ve İstiklal marşımızı söyledik. Böylece kahramanlarımıza saygı ve vefa borcumuzu EDKİK olarak yerine getirdiğimize inanıyorum." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Dağcılık Ve Kayakçılık İhtisas Kulübü İstanbul Kartal Munzur Yerel Haberler

title