Haberler

Başkan Yadigar 5 Yılı Değerlendirdi

Tokat’ın Niksar ilçe Belediye Başkanı Duran Yadigar, görev geldiği 2009-2013 yılları arasında ilçeye kazandırdıkları yatırım ve hizmetleri değerlendirdi.

Tokat'ın Niksar ilçe Belediye Başkanı Duran Yadigar, görev geldiği 2009-2013 yılları arasında ilçeye kazandırdıkları yatırım ve hizmetleri değerlendirdi.

Yadigar, gazetecilere makamında yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl ilçede birçok yeniliklere imza atıldığını söyledi. Göreve geldiği günden bu yana gece gündüz çalışarak bugüne kadar Niksar'ı geliştirerek yeni bir kimlik kazandırdıklarını belirten Yadigar, "Bizim nihai hedefimiz, sürdürülebilir insani kalkınma, ekonomik büyüme, herkes için yeterli gelir, eğitim, sağlık ve kültürel faaliyetler gibi sosyal hizmetlere ulaşılabilirliği artırmak istiyoruz. Doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı, temiz bir çevre, herkes için barınak ve bütün insanların karar alma sürecine katılması için gerekli ön koşulları oluşturmak ve böylece Niksar'da sürdürülebilir ve iç dinamizmi ile gelişen, kent ve kentlilik bilincine ulaşmış bir toplum yaratmaktadır" dedi.

Başkan Yadigar açıklamasının devamında şunları ifade etti: "Sürdürülebilir kalkınma, sadece klasik belediyecilik hizmetlerini ya da kimi fiziki alt ve üst yapı yatırımlarını gerçekleştirmekle mümkün değildir. Belediye yönetimimiz boyunca amacımız sürdürülebilir bir insani gelişmeyi sağlamak oldu. Bu nedenle kalkınmanın odağına insanımızı koyduk. Niksar'da sürdürülebilir kalkınma ile erişilmek istenen ekonomik büyüme, insani gelişme perspektifi kapsamında ele alınması gerekmektedir. Bunun için de çağdaş belediyeciliğin nihai hedefi olan "yerel kalkınma" ya büyük önem verdik. Görevde bulunduğumuz sürede, Niksarlıların yaşam kalitelerini sürdürülebilir yöntemlerle geliştirmeye çalıştık. Bu amaçlara ulaşabilmek ve Niksar'da başarılı bir belediyeciliği hakim kılmak için 6 adet kalkınma alanında başarılı faaliyetler gerçekleştirmek üzere stratejimizi belirledik ve buna uygun adımları bir plan dahilinde attık. Tüm faaliyetlerimizi planlı çalışmalarla sürdürdük. Çünkü başarı asla tesadüfi değildir. Planlı ve gayretli çalışmaların ürünüdür."

"AYVAZ SUYUNU KURTARDIK"

Belediye Başkanı Yadigar şöyle devam etti: "Geçen bu dört buçuk yıllık süreçte Niksar'a yaptığımız hizmetlerde gerek fen işlerinde gerek kültürde, gerek şehrimizin ana arterlerine yaptığımız asfaltlama çalışmalarıyla ve gerekse de namusumuz dediğimiz Niksar Ayvaz Suyu'nu yeniden Niksar Belediyesi bünyesine kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Ben inanıyorum ki halkımız tüm bu yapılanları değerlendirecektir. ve önümüzdeki dönemde de inşallah çok daha büyük projelerle halkımızın hizmetine sunacağız."

"30 EYLÜL İTİBARİYLE BORCUMUZ 16 MİLYON TL"

Belediyenin borcu konusunda da açıklamada bulunan Başkan Yadigar, "31 Mart 2009 tarihi itibariyle yani biz belediyeyi aldığımız zaman ki toplam borç, 12 milyon 374 bin 342 TL idi, 29 Şubat 2012'de 14 milyon 85 bin 763 TL borç oluştu, 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle elimizdeki borç rakamı ise 16 milyon 470 bin 233 TL borcumuz bulunmaktadır. Yani kamuoyunda konuşulduğu gibi abartılı şekilde 20-25 milyon TL borcumuz yoktur" şeklinde açıklamasını noktaladı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muammer Duran Niksar Eylül Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title