Haberler

Unutulmaz bir geceydi Nazan Öncel'in Kara Plak Konseri

Yeşim Mutlu

Yeşim Mutlu

Fotoğrafçı Influencer Dijital İçerik Üreticisi
15.02.2024 06:45

Geceydi, gökyüzünün siyah perdesini açıp yıldızları sergilediği zamandı. Türk pop müziğinin duayeni Nazan Öncel'in, Kara Plak (Geceye Bir Şarkı) albüm lansmanında Alan Kadıköy sahnesindeydim.

Gecenin perdeleri yavaşça aralanırken, kalabalığın heyecanı ve coşkusuyla dolup taşan salon, Nazan Öncel'in müziğinin büyüsüne kapılmaya çoktan hazırdı. Sahneye çıktığı anda, salonun her köşesine yayılan heyecanlı bir fısıltı vardı.

Gözlerim sahnedeki büyülü figürün üzerine kilitlenmişti. Nazan Öncel, saçlarındaki rüzgarla dans eder gibi sahneye adım attı ve ilk notalar çaldığında, zaman durmuştu. Sahneye çıktığı andan itibaren tüm salon sanatçının her sözüyle, her bakışıyla karanlıkta parlayan yıldızlar gibi dans etmeye başlamıştı.

Yediden yetmişe herkesin birlikte şarkılar söylediği bu unutulmaz gecede efsanevi kara plaklar, nostaljinin tozlu raflarından çıkıp duygularımızı, anılarımızı çoktan harekete geçirmişti. Erkeklerde Yanar, Gidelim Buralardan ve Hay Hay gibi hit şarkılarının yanı sıra yeni şarkılarını dinlerken salonun coşkusu belleğimden uzun zaman silinmeyecek.

Nazan Öncel, albümde yer alan Gurur Çıkmazı şarkısının klibini ilk kez canlı performans eşliğinde izlerken şarkının hikâyesini de kendisinden dinliyorduk.

"Bir gün Sezen Aksu'ya gidiyordum. 'Konum atar mısın Sezoşum' dedim, gelen konumda Gurur Çıkmazı yazıyordu. Kemerburgaz'dan Göksu'ya gidinceye kadar Gurur Çıkmazı'nı yazıp, Sezen'e dinlettim. Başkası olsa hasetinden erirdi, o 'Bayıldım Nazom' dedi."

"Kara Plak" konseri orada bulunanlar için adeta bir bekleme odası gibiydi. Her şarkı, her birimizi geçmişimize doğru yolculuğa çıkarırken melankolik ezgilerle dolu "Esme", salonun içinde bir hüzün rüzgarı estirdi. Ardından, coşkulu ritimlerle bezenmiş şarkılarla atmosfer değişti.

Sahnedeki Nazan Öncel, sadece bir şarkıcı değil, aynı zamanda bir hikaye anlatıcısıydı. Her notayla geçmişin tozlu sayfalarını açıyor, duygularımızın labirentlerinde geziniyorduk. O mütevazı sahne, sadece bir konser mekanı değil, aynı zamanda bir zaman makinesiydi. Kara plakların sesi, bizi geçmişin derinliklerine götürürken, salonun içindeki insanlar bir araya gelip, müziğin sihirli dokunuşu altında tek bir beden haline geliyordu. Nazan Öncel'in sahnedeki enerjisi ve samimiyetiyle birlikte şarkılar söylerken hem orada hem orada değildik.

Nazan Öncel'in büyülü sesi ve şarkılarıyla nostaljik dokunuşu, salonu adeta bir huzur ve mutluluk denizine dönüştürmüştü. O gece yaşadığımız deneyim, ruhumuzda derin bir iz bırakırken müziğin eşsiz gücüyle paylaşılan mutluluk sonsuza dek yaşayacaktı.

Türkiye müzik piyasasına kazandırdığı sayısız hit eserle geçmişten günümüze hikaye anlatıcılığını sürdüren Nazan Öncel, beş yıl aradan sonra yayımladığı 13. stüdyo albümü Kara Plak (Geceye Bir Şarkı) ile hayranlarından tam not alırken orada bulunanların şarkı söylemekten sesi çoktan kısılmıştı.

Konser sona erdiğinde, Nazan Öncel'in sesi kulaklarımızda yankılanırken, kalbimizdeki melodiler hiç susmayacak.

....

sen bir yerlerde

ben bir şehirde

akşam olunca

beni hatırla...

Yeşim Mutlu

title