Haberler

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Güncelleme:

Uluslararası Adalet Divanı'nda Güney Afrika'nın Refah'taki saldırıların durdurulması talebi aleyhinde sözlü savunma yapan İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Tamar Kaplan Tourgeman'ın "İsrail kendini savunuyor" demesi üzerine devreye giren bir katılımcı, "Yalancılar" diye bağırdı.

İsrail, Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı'nda Güney Afrika'nın Refah'taki saldırıların durdurulması talebi aleyhinde sözlü savunma yaptı. Bir yetkilinin binlerce masum sivilin hayatını kaybettiği saldırılarla ilgili "İsrail kendini savunuyor" demesi üzerine araya giren katılımcılardan biri "Yalancılar" diyerek çıkıştı.

YARDIM GEÇİŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRIYORLARMIŞ

İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Tamar Kaplan Tourgeman, yaptığı sözlü savunmada ülkesinin Refah'a tıbbi gereçler ve gıda geçişini engellemediğini savundu. Uluslararası kuruluşların beyanlarının aksine İsrail'in Gazze'ye yardım geçişini kolaylaştırdığını iddia eden İsrailli hukukçu, havadan bırakılan yardımlar ile Güney Kıbrıs deniz koridoru gibi uygulamaların İsrail'in yardım ulaştırılmasında işbirliği yaptığının kanıtları olduğunu söyledi. İsrail'in Gazze'de sivilleri korumak için olağanüstü tedbirler aldığını savunan Tourgeman, "Sivillerin uyarılması, insani yardımlara ilişkin bilgi sağlanması ve mesajlar ile broşürler yardımıyla tahliye rotalarının bildirilmesi bunlar arasında yer almaktadır" açıklamasını yaptı.

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu ve bu hakkın elinden alınmasının düşünülemez olduğunu savunan İsrailli yetkili, yargıçlara seslenerek, "İsrailli rehineler acımasız bir şekilde Refah'ta esir tutulurken, İsrail'in onları kurtaramayacağı iddia edilebilir mi? Hamas, Gazze'yi ayrım gözetmeyen saldırıları için bir saldırı merkezi olarak kullanmaya devam ederken İsrail'in bunlar aleyhinde kendisini savunamayacağı gerçekten iddia edilebilir mi?" diye sordu.

"YALANCILAR" DİYE TEPKİ GÖSTERDİ

Tourgeman'ın İsrail'in sözlü savunmasını tamamladığı sırada mahkemedeki katılımcılardan biri "Yalancılar" diye bağırarak İsrail heyetini protesto etti. Katılımcılardan birinin "yalancılar" diye bağırdığı sırada canlı olarak yayınlanan anlar yarıda kesilerek mahkemenin logosu ekrana yansıtıldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Adalet Bakanlığı Güney Afrika İsrail İsrail Refah Savaş ve Çatışma Hukuk Dünya Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500

Yorumlar (54)

JY:

TERORIST HAMAS'IN DEĞIL KENDİNİ KORUMAK İÇİN SAVAŞAN İSRAIL'İN YANINDAYIM.

32
744
yanıtYanıtla
baris yavuz:

70senedir kim işgal altında cagdaş bozuntusu

yanıt38
yanıt3
Murat Celik:

Ben de ikinizi kucaklıyorum

yanıt178
yanıt20
Hasan Demir:

Ikinizi de ust usst uste koymak lazım

yanıt146
yanıt6
Senrey26:

israil terör devletidir.

yanıt69
yanıt3
Bulent Turker:

Ben İbrahim'in öz cocuklarından. Onun tanrısının evlatlarından yani Israil'den yanayım. 3 yıldır muslumanlardan/turklerden her turlu kazıgı yerken ac bırakılmaya calısırken yahudiler destek oldu bana. Kısme kusura bakmasın... Yehova/Tanrı nurunu tamamlayacak.

10
181
yanıtYanıtla
tugrul goksu:

Kardesim bireysel olarak Müslümanin yaptığı yanlış dinin yanlısı olmadığı gibi bir Yahudi den gördüğün iyilik de o devletin politikasını haklı kılmaz. Belki senin durumunda olsam (ki ne olduğunu bilmiyorum) ben de senin gibi düşünürdüm ancak bu zulüm müslüman tarafından yapılsa da emin ol biz yine karşı çıkardık

yanıt77
yanıt7
Sefa:

tuğrul besmele çek la şeytana uyulurmu hiç.

yanıt13
yanıt6
yunus hassa:

Araplarda hz. İbrahimin çocukları ama onu napıcaz?

yanıt25
yanıt6
gökmen yıldırım:

Tuğrul şeytana kardesim denirmi la ??

yanıt7
yanıt2
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title