Haberler

Vizesi reddedilenler dikkat! Ücreti geri almanın bir yolu var

Güncelleme:

Avukat Burak Evci, Haberler.com stüdyosunda vize başvurularının reddedilmesi durumunda ödenen ücretin iade edilip edilemeyeceği konusunda bilgi verdi. Bu durumun vatandaşlar için büyük bir külfet oluşturduğunu ifade eden Evci, vize ücret iadesi konusunda sigorta firmalarının da devreye girebileceğini ve seyahat sigortası yapılırken vize ücret iadesi ile ilgili metinlerin eklenmesi durumunda ücretin geri alınabileceğini belirtti.

Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar'ın konuğu olan Av. Burak Evci, reddedilen vize başvurularında ödenen vize ücretinin nasıl iade alınabileceğini anlattı.

Vize ret mağduriyeti ile ilgili konuşan Av. Burak Evci, "Konsolosluklar, alınan vize başvuru ücretlerini genel gider hizmeti olarak değerlendirdikleri için başvurularla alakalı retle sonuçlanması durumunda bu ücretleri iade etmemektedirler. Bu konu birçok mağduriyete sebep olmaktadır. Özellikle 120 Euro civarı ortalama bir ücret alınmaktadır. Bu ücretin iade edilmemesi vatandaşlar bakımından çok büyük bir külfet oluşturmaktadır. Öyle ki zaman zaman bununla birlikte uçak biletleri, tur iptalleri ve yine konaklama iptalleri de yapılamamakta ve çok ciddi mağduriyetlere yol açmaktadır. Türkiye, Schengen başvurularına en çok müracaat eden ülkelerden biridir." İfadelerini kullandı.

"SEYAHAT SİGORTASINA VİZE ÜCRET İADESİ EKLENEBİLİR"

Reddedilen vize ücreti iade alınabilir mi? sorusunu yanıtlayan Av. Burak Evci, "Bazı sigorta firmaları vize ücret iade konusunda da sigorta yapabilmektedirler. Seyahat sigortası yapılırken seyahat sigortasının içerisinde vize ücret iadesi ile alakalı da metinlerin bulunması halinde bunları da ekleterek vize ücret iadesini de alabilirler." dedi.

Av. Burak Evci, Reddedilen Vize Başvurularında Ücret İadesi Hakkında Bilgi Verdi

Haberler.com / Melis Yaşar - Yaşam

Schengen Bölgesi Sigorta Sigorta Vize Vize Seyahat Hukuk Finans Yaşam Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

500

Yorumlar (3)

Sancar Tezcanli:

E ben mi yanlis anliyom haberin basligi farkli icerik farkli nasil alinacagi konusunda ne bir video ne bir yazi ??

10
1
yanıtYanıtla
veli İdi:

Valla kusura bakmayın ama ücret iadesini metne ekletmeye kimsenin maçası yemez. Millet biran önce vizem çıksada kurtulsam derdinde

3
1
yanıtYanıtla
THE TURK:

78 yıl önce Filipinler'e yerleştim. 78 yıldır Filipinler'de yaşıyorum. Biz şanslıydık bizim zamanımızda vize falan yoktu.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title