Haberler

İşte yeni dönemin ayrıntıları! Fahiş fiyat uygulayan işletmelere ağır cezalar yolda

Güncelleme:

Meclis'te görüşmeleri süren fahiş fiyat ve stokçulukla ilgili cezaların artırılmasını sağlayacak kanun teklifi hakkında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, cezaların en az 10 kat artırılacağını belirterek 3 kez stokçuluk yaparken yakalanan işletmelere de kapatma cezasının uygulanacağını söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulayıp stokçuluk yapanlarla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren kanun teklifiyle işletmelere uygulanacak yaptırımlar hakkında bilgi vererek "Buradaki amaç caydırıcılık. Yani istiyoruz ki ticaret haklı, vicdani ve piyasa şartları içinde yapılsın" dedi.

"PİYASADA İNDİRİMLİ SATIŞLARI SAĞLADIK"

Bakan Bolat, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde konuşarak "Denetimler yoluyla 81.000 işletme ve 580.000 ürün denetlemeleri yapıldı ve fahiş fiyat uygulayıp stokçuluk yapanlara ciddi cezalar uygulandı. Marketler, gıda ürünleri, çimento ve hazır beton sektörleri noktasında da son derece yoğun çalışmalar yaptık. Gerek çimentoda gerekse hazır betonda kasım ayında fiyatı arttırmama ve indirme taahhütleri alarak orada indirimler sağladık. En az beş ay boyunca Nisan ayı başlarına kadar marketlerde cumhuriyetin 100. yıl indirim kampanyaları başlattırdık." dedi.

şte yeni dönemin ayrıntıları! Fahiş fiyat uygulayan işletmelere ağır cezalar yolda

FAHİŞ FİYAT CEZALARINDA 10 KAT ARTIŞ

"Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çok önemli bazı kanunlarda değişiklik yapılıyor." ifadeleriyle konuşmasına devam eden Bolat, "Rekabetin korunması kanunu, tüketicinin korunması kanunu, lisanslı depocular, kooperatifler, stokçuluk ve fahiş fiyatla ilgili ilgili düzenlemelerde cezalarında ciddi artışlar meydana geliyor." ifadelerini kullandı.

Stokçulukta yakalanan firmalara kapama cezası geleceğini vurgulayan Bolat, "Bir kere fahiş fiyat denetimler sonucunda fahiş fiyat uygulamalarında asgari ceza, on katı yani 10 bin liradan 100 bin liraya çıkarılıyor kanunda. Kanun 2020'de çıkarılmıştı. Biz onu yeniden değerlemelerle her sene yükselttik. 55 bin TL olan ceza da 100 bin TL'ye çıkarılmış oluyor. Kanundaki rakam 10 bin liraydı, onu 100 bin TL'ye çıkarmış oluyoruz. 100 bin liralık üst ceza limitini de 1 milyon TL'ye çıkarmış oluyoruz.

şte yeni dönemin ayrıntıları! Fahiş fiyat uygulayan işletmelere ağır cezalar yolda

3 DEFA YAKALANAN FİRMALARA KAPATMA CEZASI

Stokçulukta ise bu cezalar, kanunda yazan 1 milyon TL rakamı 12 milyon TL'ye çıkarılmış oluyor. Aslında yeniden derlemeleri uygulayarak biz şu anda bunu 4.5 milyon TL kesiyorduk. Zaten bu cezayı kesiyorduk, 12 milyon TL çıkarmış olacağız asgariyi de 1 milyon TL'ye çıkarmış olacağız. Stokçulukta bir takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara kapatma cezası geliyor altı güne kadar. Kapatma cezası da uygulanacak. Buradaki amaç caydırıcılık. Yani istiyoruz ki ticaret haklı, vicdani ve piyasa şartları içinde yapılsın.

Tüketicilere alım gücünü daraltacak tüketicilere fahiş fiyat uygulamasıyla istismar edecek uygulamalara gidilmesin. Bu konuda devlet olarak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kanun koyucu olarak piyasanın regüle edilmesi ve piyasadaki bu tür uygulamaların ortadan kaldırılması ve bir normalleşme çabaları için bu düzenlemeleri yapıyoruz. Ümit ediyorum ki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün yarın inşallah bu kanuni değişiklikler tamamlanmış olacak." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Hukuk Finans Ekonomi Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Bakmadan Geçme

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

500

Yorumlar (49)

oguz kocak:

Hiç ama hiç inanasım yok yıllardır neyı bekledınız şimdimi aklınıza geldı

125
4
yanıtYanıtla
Zebra Alt:

Tarım kredi marketlere de yazın faiş fiyatlar ordada var

125
3
yanıtYanıtla
ismail bey :

Üç harfliletden daha pahalı.. 9 tl lik nişaşta 25 tl...

yanıt56
yanıt1
Ömer:

Diğer marketlerden pahalı.

yanıt37
yanıt1
Nuri Aga:

O dediğin marketler 3 Harfli lerden daha pahalı. Neymiş biraz daha kaliteliymiş. Pehhhh...

yanıt23
yanıt0
Faruk Kocaman:

Tarım Kredi kooperatiflerindeki fiyatlar Bim,A101 ve Şok tan daha pahalı onada ceza kesecekler mı acaba çok merak ediyorum

78
2
yanıtYanıtla
ismail bey :

Kooperatif marketi millet, özellikle de ihtiyarlar devletin saniyor. Garibanları kandırıyorlar... Pandemi de yağı, kıymayı depoya cekiyorlardı. .. Birde Tmo fahiş fiyat artırdi.gecen sene 55 tl findık 130 tl oldu.

yanıt39
yanıt0
JokerAllame:

Saraya da yaptırım var mı ?

46
14
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Yapta görek. Dakikası 17 bincikmiş.

yanıt9
yanıt1
emin demirtaş:

fahiş fiyat dedikleri olay ne anlamadım bizim bildiğimiz fahişden farklı bi anlam taşıyor galiba madem fahiş fiyat var neden tarım kooparatif marketler halen pahalı aynı fahiş fiyattan bahsediyorsak indirsinler %30-%40 fiyatları fahiş fiyatta gitsin köpüğüde gitsin halkta oyalanmadığını anlasın

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title