Haberler

Kalbinin sesini dinlemek

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
21.09.2022 10:43

Hep söyleriz, kalbinin sesini dinleyeceksin diye, bazen de yaparız, diğer yandan iş tarif etmeye gelince biraz zorlanabiliriz, bugün bu tarifi yapmaya çalışacağım, bir insan kalbinin sesini dinleyip dinlemediğini nasıl anlar, bunu nasıl açıklayabiliriz?

İşin içinde biraz başkaları ne düşünür ve ne söyler kısmını bırakıp özgürce düşünmek ve hareket etmek yer alıyor bence. İlk aklıma gelen bu oldu açıkçası.

Sonra aklıma gelen ikinci şey ise bazen mantığı tamamen olmasa bile en azından kısmen devre dışı bırakıp duygular ve sezgiler ile hareket etmek geldi.

Neden olmasın sorusunu çok severim, çünkü sorgulamayı içerir, kalbinin sesini dinlemek biraz da neden olmasın diye sorup cevapların peşinden gitmek olabilir mi?

İşin içine biraz da tek bir hayatımız olduğu gerçeğini yerleştirelim, hayalleri gerçekleştirmek, en azından bir kısmını mümkün kılmak için kısa bir zamanımız var, bu nedenle de kalbinin sesini dinlemek önemli.

Ayrıca madem duygularımız var, sezgilerimiz var, niye onlara da kulak vermeyelim ki? Biraz da bencillik içersin hayatımız, sonuçta bizim hayallerimiz ve bizim hayatımız.

Biricik, tek olduğumuzu anlamak da önemli, benim kalbimden bir tane var, senin kalbinden bir tane var, o halde kalbimizin sesini dinlemeyip de ne yapacağız?

Yeni olanın, heyecan verenin peşinden gitmek olarak da açıklayabiliriz, korkularla birlikte ilerleme cesaretini göstermek olarak da. Hatta hata yapma özgürlüğünü de ilave edebiliriz. Üzerimize yapışan, yapıştırılan rollerden bir tür sıyrılma çabası olarak da düşünebiliriz zaman zaman.

Aynı zamanda güvenmeyi de içermeli elbette, içimden geleni dinlediğimde ona, kendime ve hayata güvenmem önemli.

Hayatta pek çok farklı seçenek var, tek bir seçenek var diyenlere pek inanmayın, kalbinin sesini dinlemek aslında bu çok sayıda seçeneğe inanmaktır.

Elimden geldiğince konunun altyapısını olabildiğince tarif etmeye çalıştım, eksik kalan kısımlar mutlaka olmuştur. Önemli olan sizi, sizin için anlam ifade eden bir konuda kalbinizin sesini de dinlemeye davet etmekti, umarım bunu başarmışımdır.

Sevgi ile kalın.

title