Haberler

Reisi'nin ölümü sonrası İran'da taht oyunları! Hamaney'in koltuğu için en güçlü aday oğlu

Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle dini lider Ali Hamaney'in halefinin kim olacağı sorusu da akıllara geldi. Hamaney'in oğlu, koltuk için öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi sonrası, İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in halefinin kim olacağı tartışılmaya başlandı. ABD merkezli Bloomberg, Hamaney'in yerine geçme ihtimali olan adayların sayısının azaldığını belirterek Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney'in öne çıkan adaylardan biri olduğunu ifade etti.

BEKLENMEDİK ÖLÜM HALEF TARTIŞMALARINA NEDEN OLDU

Cumhurbaşkanı Reisi, ölmeden önce İran'ın 85 yaşındaki dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in halefi olmaya en yakın isim olarak görülüyordu. Ancak Reisi'nin beklenmedik ölümünün ardından Ali Hamaney, halefinin kim olacağı konusunda henüz belli bir isme işaret etmemiş olsa da İbrahim Reisi'nin ardından bu pozisyon için adı en çok öne çıkan ikinci isim, "Perde arkasında" nüfuz sahibi olduğuna inanılan 55 yaşındaki ikinci oğlu Mojtaba Hamaney.

"ORTA DOĞU'DAKİ EN GÜÇLÜ POZİYONLARDAN BİRİ"

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, "İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesi, hükümetin başına kimin geçeceği sorusunu gündeme getirdi. Reisi'nin 85 yaşındaki ruhani lider Ayetullah Ali Hamaney'in yerine geçmesi bekleniyordu ancak ölümü Orta Doğu'daki en güçlü pozisyonlardan birinin geleceği açısından da sonuçlar doğurdu" yorumunu yaptı.

GÖZLER HAMANEY'İN OĞLUNA ÇEVRİLDİ

Bloomberg, Reisi ile birlikte Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney'in öne çıkan adaylardan biri olduğunu aktardı. Reisi'nin ölümü ile birlikte Mücteba'nın babasının koltuğu için yolunun açıldığı belirtilirken bunun ise ülke için riskli bir durum olabileceğine de dikkat çekildi. Zira 1979'daki İslam Devrimi'nde monarşi benzeri herhangi bir yapıya karşı durulduğu belirtilmişti. ABD medyasında yer alan haberlerde, Mücteba'nın ayrıca hükümette herhangi bir görev almadığına da dikkat çekilirken ülkenin ruhani lideri olmak için bir destek kitlesinin şart olduğu da aktarıldı.

Haberler.com / Eymen Dursun - Dünya

İbrahim Reisi Ali Hamaney Helikopter İran Politika Dünya Haberler

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500

Yorumlar (21)

karantt1:

İSLAM VE DİKTADÖRLÜKLER

306
177
yanıtYanıtla
Doğrucu:

İslamdan uzak dur huzur bul..

yanıt337
yanıt332
Özcan Özcan:

islamın hakim olduğu topraklarda kan,göz yaşı,sefillik var.Zıttını uygulayan ülkeler çağdaş,refah ve mutlu.Burada bir terslik var.

yanıt230
yanıt109
Özcan Özcan:

şeriattan kurtulmadığınız sürece başınıza kim gelirse gelsin asla düzelemezsiniz.Çünkü düğme baştan yanlış iliklenmiş.

163
128
yanıtYanıtla
Alp ALGAN:

Şeriat kanun demek, ne alakası var. Şeriat diye dikte edilmiş bir kanun bütünü yok. Şeriatta da değişiklikler yapılır. Şia da bir çok şey daha farklıdır. Bir ailenin ve zümrenin saltanat kurmak istemesi kanuna aykırı ise kanunsuzluk=şeriata uygunsuzluk vardır.

yanıt38
yanıt56
Özcan Özcan:

Cuma hutbesi hariç camilerde din derslerini durdurma kararı aldık çünkü bu dersler terörü körüklüyor!! ~Muhammed Bin Selman~

yanıt44
yanıt53
Sedat Bayrak:

Allahın yarattığı bi dünyada kul kanun koyuyorsa asla düzelemezsiniz keza öyleyiz burada şeriat yerine ne gelirse gelsin asla ve asla düzelmez Allah nurunu tamamlayacaktır merak etmeyin

yanıt4
yanıt0
Mustapha Kose:

baştan beri bu bir tiyatro

80
12
yanıtYanıtla
Mehmet Yarba:

O zaman saltanat olur. İslam'da saltanat yoktur. Kabiliyet ve seçim vardır.

73
16
yanıtYanıtla
Özcan Özcan:

Ne tesadüfse peygamberler de bir aileden geliyor.

yanıt19
yanıt51
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title