Haberler

Hoş Geldin Ramazan

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
22.03.2023 01:31

Bu yıl Ramazan ayını buruk bir şekilde karşılıyoruz. Yaşanan felaketlerin acısı hale taze ve yüreğimizde bunu hissedebiliyoruz.

Ramazan ayı pek çok kişinin gözünde çoğu zaman bolluk, bereket, şükretmek ve yardım etmek gibi kavramları da çağrıştırır. Yardımsever olmak kuşkusuz hepimizin hayatında daha fazla görmek istediği bir unsur. Sanırım kimse daha fazla bolluk ve berekete de, bunun bir kısmını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmaya da hayır demeyecektir. Ramazan ayında verilen zekat da bir anlamda benzerlik taşır, zekat bolluk ve bereketi paylaşma yolu ile artırır. Hadi gelin o zaman bu kutsal ayda yardımlarımızı deprem ve selden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız için yapalım.

Aslında sadece Ramazan ayını değil bütün bir yılın tamamını manevi yönden güçlenerek ve yardım ederek geçirebiliriz elbette. Sadece tek bir ay veya yıl değil, bütün bir ömür fırsatımız var güzellikleri yaşamak ve yaşatmak için. Bu nedenle benim görüşüme göre en güzeli Ramazan'ın ruhunu bütün bir ömre yaymaya çalışmaktır.

Kişisel gelişim ve manevi konular arasında sıkı bir bağ vardır. İnsanı huzurlu yapan şeylerden birisi de hiç şüphesiz maneviyattır, alt başlıklarına bakacak olursak da şükretmek, dua etmek, nefsimizi arındırmak gibi çok sayıda konu vardır. İşte Ramazan ayı da bir yerlerden başlayıp devamını getirmek için her yıl güzel bir fırsat sunar bizlere. Gelin bu fırsatı değerlendirelim. Atmak istediğiniz güzel adımları atmaya başlayın.

Bütün yolculuklar atılan o ilk adım ile başlar ve bazı yolculukları ömür boyu devam eder. Örneğin daha iyi bir insan olmaya çalışmak, kamil insan olmak gibi yolculuklar hiçbir zaman tam olarak sona ermeyecektir.

Baharın gelişi ile doğa kendini yenilemeye başladı, baharın gelişi ve Ramazanın başlangıcı aynı döneme denk geldi, yenilenme, değişme ve güzele doğru ilerleme için sunulan bu fırsattan yararlanalım.

Hep söylerim değiştiremeyeceğimiz bir geçmiş geride dururken belli ölçülerde etkileyebileceğimiz bir gelecek önümüzde uzanıyor. Gelin kendimiz, Ülkemiz ve Dünya için hep birlikte daha güzel bir gelecek oluşturalım ve baharın gelişi ile birleşen bu yılın Ramazan ayı buna başlamaya vesile olsun.

title