Haberler

Prof. Naci Görür: Marmara'da deprem olursa Türkiye diz üstü çöker

Güncelleme:

İstanbul'da Deprem ve Kentsel Dönüşüm konulu panelde konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depreminde yaşanacak sıkıntılara dikkat çekti. Görür, "Eğer deprem olur, Marmara bölgesinde depremin çarkları durursa, Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker. Ve artık ne ekonomik özgürlüğümüz kalır ne de siyasi özgürlüğümüz kalır" ifadelerini kullandı.

Müteahhit ve İş İnsanları Derneği tarafından İstanbul'da Deprem ve Kentsel Dönüşüm konulu panel yapıldı. Panelde konuşan Bilim Akademisi üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Eğer deprem olur, Marmara bölgesinde depremin çarkları durursa, Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker. Ve artık ne ekonomik özgürlüğümüz kalır ne de siyasi özgürlüğümüz kalır" dedi.

İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) tarafından düzenlenen İstanbul'da Deprem ve Kentsel Dönüşüm konulu panel Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Panele, Bilim Akademisi üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, İBB KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve İMİDER Başkanı İrfan Tutacak'ın yanı sıra dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Prof. Naci Görür: Marmara'da deprem olursa Türkiye diz üstü çöker

NACİ GÖRÜR: BU ÜLKEDE DEPREMLER OLMAYA DEVAM EDECEK

Panelde konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Bu ülkede depremler olmaya devam edecek. Dediğim gibi levha sınırı, levhayı yok edemezsin, durduramazsın. Levha sınırları aynen insanlardaki kalp atışı gibi bir olaydır. Yani nabız atışı gibi bir olaydır. Bir insanın nabzı durursa o insan ölür. İşte levha sınırlarında hareket durur, deprem biterse dünya da ölür. İşte gezegenlerin, gök cisimlerinin hiçbirinde bildiğimiz anlamda deprem yoktur. Deprem, yeryüzünün yaşamasını gösterir. Deprem sayesinde yeryüzünde bir döngü meydana gelir. Yani yaşam döngüsü meydana gelir" diye konuştu.

"BELEDİYE BAŞKANI İŞLERİNİ Mİ GÖRSÜN YOKSA KAÇAK GÖÇEK İŞLERİN PEŞİNE Mİ DÜŞSÜN?"

Toplum olarak herkesin üzerine çeşitli görevler düştüğünü anımsatan Görür, "Önce çuvaldızı kendimize iğneyi başkasına batıralım. Biz, çoluk çocuğumuz depremde ölmek istemiyorsak, eğer bu ülkede çağdaş can güvenliğimizle, demokratik olarak mal varlığımızla, ekonomik özgürlüğümüzle, siyasi özgürlüğümüzle ebediyen yaşayacaksak, kendimizi değiştireceğiz kardeşim. Başka türlü olmaz. Belediye başkanı işlerini mi görsün? Yoksa kaçak göçek işlerin peşine mi düşsün? Buna siz karar verin" ifadelerini kullandı.

Prof. Naci Görür: Marmara'da deprem olursa Türkiye diz üstü çöker

"DEPREM EN BÜYÜK ÇEVRE FELAKETİDİR"

Prof. Dr. Görür, depremin etkilerinin uzun yıllar boyunca sürdüğünü belirterek, "Deprem en büyük çevre felaketidir. Çevre kirlenirse sizin burada sağlıklı yaşamanız mümkün değildir. Yani depremde kanalizasyonunuz patlar boruları toprağa karışırsa, içme suyuna karışırsa siz sağlıklı yaşam süremezsiniz. Topraktan akarsuya, akarsudan denize, denizden bilmem neye her taraf kirlenir. Kirli bir çevre ölüm demektir. Hemen kendini göstermez, seneler içerisinde insanları hastalıktan kırar. Onun için çevre çok önemlidir. Bunu yapmanın yolu da şimdiden bu çevre kirliliğine sebep olacak şeyleri önlemektir" şeklinde konuştu.

Prof. Naci Görür: Marmara'da deprem olursa Türkiye diz üstü çöker

"EĞER DEPREM OLURSA MARMARA BÖLGESİ ÇÖKER, ONUNLA DA KALMAZ TÜRKİYE DİZ ÇÖKER"

Olası Marmara depremine ilişkin de konuşan Görür, şunları söyledi: "Marmara bölgesi Türkiye'nin ekonomisinin yüzde 60'ına yakınını, yani gayri safi milli hasılanın yüzde 60'ını sağlıyor. Eğer deprem olur, Marmara bölgesinde depremin çarkları durursa, Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker ve artık ne ekonomik özgürlüğümüz kalır, ne de siyasi özgürlüğümüz kalır. Size onu söyleyeyim, Cumhurbaşkanımızın bir lafıyla; Cumhurbaşkanına gidip diyorlar ki 'Dünya Bankası bizden borç para istiyor'. 'Ne kadar istiyor?' Diye sormuş. 5 Milyon Dolar, yanılmıyorsam. Belki de 5 Milyar Dolar. 'Verin' diyor. 'Bugün borç alan yarın talimat alır' bu onun lafı. Gerçekten öyle. Siz koca Marmara bölgesini depreme hazırlamaz çökertirseniz ondan sonra öyle özgür kalacağınızı, bağımsız kalacağınızı düşünmeyin" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Marmara Bölgesi Naci Görür Naci Görür İstanbul Türkiye Marmara Deprem Deprem Doğal Afetler Yaşam Dünya Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500

Yorumlar (12)

şahabettin Ayyıldız:

Allah aşkına milleti panikletmekten bsşka bir işin yok mu imar aflarında çıt yok yapı denetçileri ve kaçak katlar hakkına çıt yok geriye sadece korkutmak mı kalıyor

51
124
yanıtYanıtla
Ömer Can:

gitti korona geldi deprem ne ala memleket

yanıt4
yanıt2
hayrettin ozkan:

İmamoğlu hiçbir şey yapmadan Boş boş konuşup yapılanları sahipleneceğine bir an önce işe başlasın kentsel dönüşüm yapsın. Ama nerdeeeee..

71
35
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Deprem için toplanan vergiler İmamoğlunda değil

yanıt52
yanıt111
Uzman Yorumcu:

bu adam "azimle os......ran betonu deler..!" misali,sırf haklı çıkmak için sonunda depreme sebebiyet verecek..!

19
51
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

yalnış söylemiş dizstü çökmez sırtüstü bir daha ayağa kalkamayacak şekilde çöker

65
3
yanıtYanıtla
Diren Güvendik:

Acilen bütün sanayinin Karaman ve Konya Ereğli’sine taşınması lazım çünkü ülkenin en sağlam iki yeri burası

48
2
yanıtYanıtla
Şerin Eye:

depreme Doğu'da ekonomi için bir İstanbul yaratilmali

31
5
yanıtYanıtla
Ahmet Çakır:

var zaten Gaziantep

yanıt5
yanıt2
albatros :

bizim hükümet de hala finans merkezini istanbula taşıyacam diye inat ediyor.

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title