Haberler

Tokat'a gelen üniversite öğrencileri klarnet ve darbukayla karşılandı

Güncelleme:

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne gelen öğrenciler, otobüs firması çalışanının oynadığı oyun havaları eşliğinde renkli bir karşılama yaşadı. Tokat turizm elçileri platformu üyeleri tarafından düzenlenen etkinlik, öğrencilerin ve vatandaşların ilgisini çekti.

Tokat'a gelen üniversite öğrencileri klarnet ve darbukayla karşılandı, Otobüs firması çalışanın oynadığı oyun havaları renkli görüntülere sahne oldu.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Akademik takvimine göre 2 Ekim'de açılacak olan üniversite için Tokat'a gelen öğrenciler coşkuyla karşılandı. Tokat otogarında otobüsten inen öğrenciler karşılamayı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Tokat turizm elçileri platformu üyeleri tarafından düzenlenen karşılama da klarnet ve darbuka öğrenciler dışında vatandaşların da ilgisini çekti. Tokat'ta bir otobüs firması çalışanının öğrencileri karşılamak için oynadığı 'çiftetelli' ve 'Tokat Sarması' vatandaşların ilgisini çekerken renkli görüntülere sahne oldu.

"Öğrencilere olan sevgimizi göstermek istedik"

Tokat'ın öğrenci dostu bir şehir olduğunu göstermek istediklerini belirten Tokat turizm elçileri platformu Başkanı Fatma esin Tuna Öğrencilere olan sevgimizi göstermek istedik. Biz de Tokatlılar olarak üniversite dostu, öğrenci dostu bir şehiriz ve bunu vurgulamak istiyoruz. Güzel bir şehir, sakin bir şehir, öğrenci için ideal, uygun, ekonomik bir şehir. O yüzden ilimizi tercih eden, üniversitemizi tercih eden bütün öğrencilere teşekkür ediyoruz, başarılar diliyoruz ve hoş geldin diyoruz" İfadelerini kullandı.

"İlk defa öğrenci uğurluyoruz ve karşılıyoruz"

Öğrencilerin Tokat'ta güzel öğrenci hayatı geçireceğini belirten darbuka sanatçısı Arif kalaoğlu, " Daha önce bir çok kez asker uğurlamıştık ancak ilk defa öğrenci uğurluyoruz ve karşılıyoruz" Şeklinde konuştu.

"Tokat gayet öğrenci dostu bir şehir"

Tokat'ın öğrenci şehri olduğunu belirten Salih Arı, "Kahramanmaraş'tan geliyorum Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde matematik bölümü kazandım. Karşılama gayet güzeldi Tokat öğrenci şehri olduğunu böylelikle bize ilk anda belli etti. İlk izlenim çok güzel Tokat gayet öğrenci dostu bir şehir herkesi buraya beklerim" dedi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Turizm Eğitim Toplum Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title