Haberler

Paris sokaklarında scooterlar kaldırıldı

Güncelleme:

Elektrikli scooter kullanımı için referanduma gidilen Fransa'nın başkenti Paris'te, halkın yüzde 89'u scooterların yasaklanmasından yana olmuştu. Scooterların yasaklandığı ilk Avrupa başkenti olan Paris'te önceki gün tüm scooterlar toplandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Nisan ayında yapılan referandum sonucu yasaklanan scooterların sonuncusu da Paris sokaklarından kaldırıldı.

YASAĞIN UYGULANDIĞI İLK AVRUPA BAŞKENTİ

Fransa'nın başkenti Paris'te referandum sonucunda elektrikli scooterların kullanımı 2 Nisan'da yasaklanmış ve kararın 1 Eylül'de yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. Paris Belediyesi'nin scooter firmalarının Eylül ayının başına kadar zaman tanımasının ardından kentte bulunan 15 bin kadar scooterdan sonuncusu da sokaklardan kaldırıldı. Uzun süre tartışmaların hedefinde olan scooterların kaldırılmasıyla Paris, scooterların yasaklandığı ilk Avrupa başkenti oldu.

HALKIN YÜZDE 89'U YASAKLANMASINI İSTEDİ

Scooterlar ilk olarak 2018 yılında Paris'te kullanıma başlanmıştı. Güvenlik gerekçeleriyle uzun süre tartışılan scooterların kullanımına ilişkin Nisan ayında yapılan referandumda Paris halkının yüzde 89.03 oyla elektrikli scooterların kullanımının yasaklanmasını istemişti. Paris nüfusunun yalnızca yüzde 7.5'inin katıldığı referandum sonucunda elektrikli scooterların kullanımı yasaklanmıştı. Referandumda yaklaşık 103 bin 84 kişi oy kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Elektrikli scooter Scooter Fransa Paris Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title