Haberler

İsmailağa ile Cübbeli Ahmet arasındaki kavgada yeni perde! Tartışma yaratan video yeniden dolaşıma sokuldu

Güncelleme:

Cübbeli Ahmet'in cemaatten uzaklaştırılmasının ardından İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'e ait olduğu konuşulan görüntü yeniden gündeme getirildi. Bahsi geçen görüntüde Özşimşekler, "Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü" ifadelerine yer veriyor.

Mahmut Ustaosmanoğlu vefat ettikten sonra İsmailağa Cemaati'nde şeyhlik hakkının kendisinde olduğunu iddia eden Cübbeli Ahmet Hoca, 5 gün önce bir video yayınlayarak cemaatin ileri gelenlerine bu akşama kadar süre tanımıştı. İsmailağa Cemaati ise, daha süre tam olarak dolmadan yaptıkları uzun bir açıklamayla Cübbeli Ahmet Hoca'nın kendileriyle bağının olmadığını bildirdi.

CÜBBELİ'DEN CEVAP GELDİ

Bu açıklama sonrası gözlerin çevrildiği Cübbeli Ahmet Hoca cephesinden dikkat çeken bir çıkış daha geldi. Sosyal medya hesabından yaklaşık 4 saatlik bir video paylaşan Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati'nin açıklamasında yer alan "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca'yı Reddetti" ifadesine sert çıktı.

"O MÜRİDİYSE BEN DE MÜRİDİYİM"

Cübbeli, "Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek?" ifadelerini kullandı.

TARTIŞMA YARATAN VİDEO

Karşılıklı açıklamalarla kavga devam ederken İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'e ait olduğu öne sürülen bir görüntü sosyal medyada yeniden dolaşıma sokuldu. Bahsi geçen görüntüde Özşimşekler'in "Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü" dediği duyuluyor.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Ahmet İn Dini Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (77)

Emre Alemdar:

"Dünyadaki en karlı ticaret din tüccarlığıdır. Sermayesi yalan, müşterisi cahildir!" Aziz Nesin Ne kadar doğru söylemiş

1010
79
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

kılavuzu aziz nesin olanın bedeni ateşten çıkmazmış. aziz nesin türk halkının yarısı aptaldır demişti. onu da mı doğru söylemiş sence?

yanıt61
yanıt43
Erkan Can :

aziz nesin'in o tespitinde de haklı olduğunun kanıtısınız haksız kardeş

yanıt61
yanıt19
Emre Siskolu:

aziz nesin neydiki sende ne olasın.

yanıt8
yanıt13
Alperen Ak:

Dünyada ki en karlı ticaret insanların değer verdikleri üzerinden dir... Vatan, Atatürk, parti... Deyince bak bakalım nasıl zengin oluyorsun... Art niyetli olduk dan sonra her alanda insanların temiz, saflığın dan faydalanabilirsin.... Boş bir söze balıklama atlamayın

yanıt0
yanıt1
Can null:

Bu dinle uğraşanlar neden zengin??????

600
176
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

mesela koç ailesi ailecek hacıdır, sabancılar tarikat üyesi, eczacıbaşı hoca torunudur. zorlular vs... tüsiadın hepsinin başı secdeden kalkmıyor değil mi?

yanıt724
yanıt178
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Bunların da sonu yaklaşıyor belli ki! Çökme zamanııııııı

528
17
yanıtYanıtla
MR CAMEL:

Bunlar ALLAH konuşuyormuş böyle cemaatlar ıtıbar eden peşinden gidenler yazık Din üzerinden kurulan cemaatlar ALLAH yolunda değildirler ücretsiz hiçbir şey yapmayan hocalarda aynıdır

518
7
yanıtYanıtla
Murat Eroğlu:

Videodaki Arkadaş da sanki Hz Ömerden bahsederken asker arkadaşı gibi bahsediyor. Hey Allahım ne bu hoca kılıklılardan çekiğimiz

327
41
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title