Haberler

Veysel Sarı Biyografisi

Veysel Sarı
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi25.07.1988

Veysel Sarı Kimdir ?

Veysel Sarı, (d. 25 Temmuz 1988, Beyoğlu), Kasımpaşa takımında oynayan Türk millî futbolcudur.

Veysel Sarı, 25 Temmuz 1988'de İstanbul'un Tophane semtinde Siirt kökenli bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Her futbolcu gibi mahalle arasında futbol oynamaya başlayan Veysel bir röportaj sırasında "Kola kutularıyla bile futbol oynardım. Tophane'nin küçük sahasında arkadaşlarla oynarken, Beyoğlu Yeniçarşı'nın antrenörü Rahmi Hoca beni görmüş, beğenmiş. "Kulübe gel" dedi." ifadelerinde bulunmuştur.

O sırada 11 yaşında olan Veysel, babasının da rızasıyla futbola Beyoğlu Yeniçarşıspor'un altyapısında başladı. O dönemlerde Tophane'de oturan Veysel Sarı, Beyoğlu Yeniçarşı takımı antrenmanlarının Halıcıoğlu'nda yapılması nedeniyle her gün Tophane'den Şişhane'ye yürümüş oradan da Halıcıoğlu'na kadar otostop yaptığını açıklamıştır.Eğer kimse arabasına almaz ise yine yürümeye devam ettiğini söylemiştir.

Galatasaray
Bir süre Eskişehirspor takımında kadro dışı kalan Veysel, transfer gününün son gününde Galatasaray ile 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Transfer sezonunun bitmesine dakikalar kala ise Galatasaray bu transferi resmi sitesinden açıklamıştır. Galatasaray yaptığı açıklamada ilk sezon için oyuncunun 1.350.000 TL sabit transfer ücreti ve 30.000 TL maç başı ücreti, diğer sezonlar için ise 2.700.000 TL sabit transfer ücreti ve 30.000 TL maç başı ücreti alacağını açıklamıştır.

Kasımpaşa
Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle transfer listesine çıkarılan Sarı, 2014-15 devre arasında 400.000 Euro bonservis bedeliyle Kasımpaşa'ya transfer oldu. Sarı transfer sonrası "Kasımpaşa Spor Kulübü'ne gelmemde ki en büyük sebep, kendimi geliştirmek ve daha çok forma şansı bulabilmek. İnşallah burada iyi oynayıp Kulübüme katkı sağlarım. Kasımpaşa hem kurumsal hem de Tesis anlamında çok önemli bir kulüp. Etrafımdan duyduğum kadarıyla müthiş bir tesise sahip. İnşallah Kasımpaşa'ya faydalı olurum" diye konuştu.

Millî takım kariyeri[
Daha önce amatör küme arasında yapılan millî takım dışında hiçbir millî takım kademesinde oynamayan Veysel Sarı, 1 ve 6 Haziran 2011 tarihlerinde Lübnan ve Danimarka ile oynanan özel karşılaşmalarda ilk kez Türkiye A2 Millî Takımı aday kadrosuna davet edildi.

1 Haziran 2011 tarihinde Lübnan'la oynanan karşılaşmada ilk kez Türkiye A2 Millî Takımı formasını giydi ve bu ilk karşılaşmasında millî takımlarda ilk golünü atma başarısı gösterdi. 6 Haziran 2011 tarihinde Danimarka ile oynanan maçta ikinci kez millî formayı giydi ve bu maçta kendi kalesine bir gol atarak Danimarka'yı 4-0 öne geçirdi.

Veysel Sarı, Türkiye A2 Millî Takımı formasını şu ana kadar 4 kez giydi ve 2 gol atma başarısı gösterdi. Veysel 2013 yılında ise ilk kez Abdullah Avcı tarafından A Millî takıma çağrıldı. İlk maçına 28 Mayıs 2013'te Letonya karşısında çıkan Veysel, bu maçta 1 de gol kaydetti.

title